2000 Evler TOKİ’de İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Nevşehir Belediyesi marifetiyle 2000 Evler Mahallesi TOKİ Konutlarında gerçekleştirilen altyapı çalışmaları çerçevesinde içmece suyu hatları yenileniyor. Çarkıt asbestli içme suyu borularını yıpranmamış döl polietilen borularla değiştirecek olan belediye ekipleri antrparantez yağmur suyu akaçlama hatları bile oluşturarak bölgeyi kuvvetli ve modern tıpkı altyapıya kavuşturacak.

Nevşehir Belediyesi 2022 Yılı Yatırım Programı çerçevesinde geçtiğimiz günlerde 2000 Evler Mahallesi TOKİ Konutları bölgesinde mevcut Orhan Gazi Caddesi, Saika Beyazıt Caddesi, Fatih Şehriyâr Mehmet Caddesi, Tüvana Osman Caddesi ve 4. Uğur Sokak’ta enfrastrüktür restorasyon çalışması başladı. Akarsu ve Lağım Döşemi İşleri Müdürlüğü eliyle gerçekleştirilen icraat çerçevesinde geçmiş namına bölgede zaman zaman akarsu kesintilerine neden olan içme suyu hatları yenileniyor. Bölgede sakat asbestli içme suyu boruları hesabına yıpranmamış evlat polietilen borular döşeyecek olan şehremaneti ekipleri antrparantez lağım döşemi hattını de yenileyecek. Antrparantez sağanak yağışlarda bölgedeki feyezan riskini ortadan eksiltmek üzere yağmur suyu tefcir hatları de oluşturacak olan Su ve Şebeke İşleri Müdürlüğü ekipleri sonunda bölgeyi akva ve çağcıl bir altyapıya kavuşturacak. Enfrastrüktür restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının peşi sıra ise Selen İşleri Müdürlüğü ekiplerince burada ısıdam asfalt çalışması yapılarak arızi kaldırımları yenilenecek.

Bölgede gerçekleştirilen çalışmaları sıkça durumunda inceleyici Belediye Reisi Dr. Mehmet Sarban bile, Nevşehir’in enfrastrüktür problemini çözmek için azimli olduklarını ve bunun üzere muttasıl demeden çalışacaklarını tabir etti. Altyapı yenileme çalışmaları amacıyla Su ve Lağım Döşemi İşleri Müdürlüğü ekiplerinin şehrin bir nice mahallesinde bunaltıcı benzeri iş gerçekleştirdiklerini kaydeden Savran, “Enfrastrüktür restorasyon çalışmalarımız yardımıyla mahallelerimizdeki akarsu kesintilerinde bu sene ağır sıklet bire bir düşüş yaşadık. İnşallah bunu genişlik organ indireceğiz. Şehrimizin çarkıt içme suyu borulardan kaynaklı bire bir akarsu problemi yaşamaması üzere elimizden mevrut gayreti göstereceğiz” dedi. – NEVŞEHİR

Share: