CUMHURİYET BAYRAMI’NI KAYA TIRMANIŞIYLA KUTLADILAR

Antalya’nın Kumluca ilçesine sadık turizm merkezlerinden Olympos’ta 2. Tırmanma Şenliği yapıldı. Şenlikte 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı kaya tırmanışıyla kutlandı.

Beydağları Dağcılık ve Natür Sporları Kulübü marifetiyle seçkin sene millî tıpkısı şenlik halinde düzenlenen etkinlikler bu yıl Ukrayna, Rusya, Fransa, Avustralya, Avusturya ve İngiltere ilkin doğmak amacıyla 10 ülkeden katılımlarıyla arsıulusal benzeri şenliğe dönüştü.

Beydağları Alpinizm ve Doğa Sporları Kulübü Necip Üyesi Ayşe Koruyucu, “20 yıl evvel Olympos’ta bir tırmanış hikayesi başladı. IVEĞEN’un desteği ve Biz Beydağları ve Alpinizm Kulübü olarak hep alay malay kombinasyon ettiğimiz ayrımsız festival yaptık. 29 Ekim’in 99. yılını Cumhuriyetimizin ilanını kutlulamak üzere bilcümle alay malay bire bir araya geldik. Şimdi tezyifkâr tıpkı yarış organizasyonumuz var, bütün bu programın içerisinde. Esasen ulusal ayrımsız curcuna olan bu etkinliğimiz Ukrayna, Rusya, Fransa, Avustralya ve İngiltere gibi 10 ayrı ülkenin katılımıyla arsıulusal bir boyuta dönüştü. Çok renkli tıpkısı şenliğimiz oldu. Cumhuriyetimizin 99. yılını burada kutladığımız amacıyla gururluyuz. Mutluyuz. Acun şampiyonaları de düzenlenen spor tırmanışının olimpiyatlara birlikte girmesi sabık Tokyo Olimpiyatlarında saha alması ile birlikte bizim dahi yeryüzü nazik hedeflerimizden birisi Antalya’mıza bire bir duvar kazandırmak. Bu olimpiyatların aynı ayağının evet da dünya şampiyonlarının bire bir ayağını dahi Antalya’mızda gerçekleştirebilmek” dedi. IVEĞEN Üyesi Hasan Alkan, “Kayaç tırmanış etkinliklerine Antalya IVEĞEN ekibi yerine güvenlik ve sağlık desteği veriyoruz. 3 devir buradayız. Umarım sonraki yıllarda bu aktiflik elan renkli müstehap” diye niteleyerek konuştu.

Beydağları Alpinizm ve Tabiat Sporları Başkanı Kulübü Hatice Aptal dahi “Kulübümüzün kuruluşunun 4. yılı, Olympos’ta yapılan 20. kayaç tırmanış yılı. Tığ pakt namına 2. kez katılıyoruz. Elan eski katılımımız Akdeniz Üniversitesi ile birlikteydi. Bu defa Kadir’in Ongun Evleri, BEYDOST (Beydağları Alpinizm ve Doğa Sporları Başkanı Kulübü), AKUT bileşenleri olarak yapıyoruz. Festivalimiz 3 periyot boyunca sürüyor. Güzeşte başladık. Yarın bitecek. Türlü etkinliklerimiz var. Ayrıntılar için tırmanış, sabahları yoga, pilates ve akşamları tırmanış ile ilişik sunumlarımız var. Paydaşlık çok iyice. Biz ulusal yerine düşünmüştük amma arsıulusal misafirlerimizin da katılımıyla çok ciddi bire bir deste gördük. Haddinden Fazla memnunuz bu durumdan. Zımnında gündüz birlikte 29 Ilk Teşrin’e düz geldiği için Cumhuriyet Altını Bayramımızı bu şekilde kutlamış olduk” dedi.

Share: