İlkokul öğrencisinin otobüs durağına astığı abece duygulandırdı

Gümüşhane’de aynı ilkokul öğrencisi vasıtasıyla yazıldığı değerlendirilen ve otobüs durağına asılan “Sokak hayvanlarımıza önem verdiğimiz büyüklüğünde geda insanlara bile lütfen ehemmiyet verelim” sözleriyle başlayan tezkere duygulandırdı.

Hasanbey mahallesinde kâin Dumlupınar İlkokulunun karşısında düzlük düzlük otobüs durağına ilkokul öğrencisi vasıtasıyla yazıldığı ve asıldığı değerlendirilen abece okuyanların kalp dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Bölgede yürüyüş özne tıpkısı yurttaş vasıtasıyla görülen ve içerisinde yetersizlik calip çocuklarla dümen geçilmemesi gerektiği ifadeleri yer kayran yazı durakta otobüs bekleyen vatandaşların de dikkatini çekti.

Vatandaşlar yetkililerden yazıyı yazan ilkokul öğrencisinin bulunarak ihtiyaç sahibi ise arkalama edilmesi talebinde bulundu.

Mektubu tutum yaparken ayırt fail ve okuduğu çağ uyuyamadığını tabir fail Altan Gümüşhaneli ise “Geçmiş buradan geçe bu yazıyı gördüm. Kalın Kafalı dönerken aynı daha gördüm okudum ve bu geceleyin uykusuz kaldım. Haddinden Fazla huzursuz oldum. Bu çocuk ne pres durumdaki bu yazıyı buraya yazmış. Derecesiz üzüldüm. Benzeri kamuoyu oluşturup insanlara bindi olalım. İlimizde bu durumda olan çok öğrencimiz ve insanlarımız var. Umuyorum ilgililer ilişki gösterirler yardımcı olmak üzere. Bu çocukla numara geçilmiş, arkadaşları dalavere eski onunla. O orada yaralandı onun içre geldi yazıya döktü. ‘Aç insanlarla dolma geçmeyin’ diyor. Ben çokça alındım. Ben üstelik kısırlık çektim, onu çokça gür anlıyorum. Ona yankılanmak istiyorum” diyerek konuştu.

İlkokul öğrencisi marifetiyle yazıldığı değerlendirilen yazıda şu ifadelere kayran verildi:

“Merhabalar hepinize. Sokak hayvanlarına önem veren insanlarımıza teşekkürümüz çoktur. Sokak hayvanlarımıza önem verdiğimiz kadar fukara insanlara dahi lütfen ehemmiyet verelim. Yok Yoksul insanlarla kolpo geçmeyin hem onlar çok üzülür hem üstelik siz birlikte onlar ne çektiyse çekersiniz. O yüzden lütfen hakeza aynı molekül yapmayınız. Hem de onlarla orostopolluk geçince hangi kazanıyorsunuz. Geçelim onlar için bilmeyenlere bilgi vermeye. Onlar dahi bire bir çıkmaz hayvanları kadar açgözlü ve susuz bir şekilde ümit bekliyorlar. Sizden çok öz istemiyorlar kim. Siz nasıl evinize yemek götürüyorsanız, çocuklarınıza bağış alıp onları bahtiyar ediyorsanız onlar niye evine savmak alıp, çocuklarına bergüzar alıp onları bahtiyar edemiyor. Zira onların parası bulunmayan. Kâh insanlar dahi der kim bitmiş atlatmak neyse bile oyuncak ne bağ demesin. Bir çocuğun bahtiyar olmaya hakkı yok mu? Kimsesiz bala buraya yoksulluk çekeyim diyerek mi geldi. Yoksa Tanrı onu kısırlık çeksin diyerek mi yolladı? Lütfen onlara müzaheret deri.”

Öte yandan ekol çevresinde esasen öğrenciler vasıtasıyla yazıldığı değerlendirilen ve hayvanlara ezinç edilmemesi yönünde mesajlar içeren mektuplar tayin edildi. – GÜMÜŞHANE

Share: