Çıpa Kol Sivasspor-Galatasaray maçının peşi sıra

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Galatasaray’a 2-1 mağlup olan Çipo Kadro Sivasspor’un ustalık direktörü Kasıt Çalımbay, karşılaşmada verilmeyen gollerinin hangi gerekçeyle tahrip edildiğini tıpkı nev çözemediğini söyledi.

Çalımbay, karşılaşmanın ardından düzenlenen matbuat toplantısında, savaşımcı bir maç olduğunu belirtti.

Her iki takımın üstelik yengi üzere oynadığını aktaran Çalımbay, mücadelenin önceki yarısında istedikleri gâh şeyleri sahaya yansıtamadıklarını dile getirdi.

İkinci yarı henüz ferah oynadıklarını belirten Çalımbay, “Taktik değişikliğinden sonra henüz bereketli oynadık ve golümüzü de bulduk. Ama ondan sonraları mücadeleyi dahi bırakmadık. Sakim arkadaşlarımızın sıkıntısını birlikte yaşadık.” dedi.

“Golümüzün illet bozma edildiğini tıpkı türlü çözemedim”

Karşılaşmada iptal edilen golleriyle ilgilendiren Kalıp Yargıcı Kuruluna çağrıda bulunan Çalımbay, şunları kaydetti:

“Kesinlikle yargıcı arkadaşlarımıza tıpkısı öz söylemiyorum, söyleyemeyeceğiz üstelik filhakika. Bizim golün kuşkusuz, niye tağyir edildiğini benzeri tip çözemedim. Yani neden fek olduğunu tıpkı soy biz anlamadık, çözemedik. Bakıyoruz ofsayt namevcut, bakıyoruz apayrı ayrımsız molekül bulunmayan. Bize göre gol gözüküyor, amma maalesef olmadı. Bunun nedenini çokça zaaf ediyorum. Yıllardan beri futbol oynadım, yıllardan beri de çalıştırıcılık yapıyorum. Irade ediyorum yani bunun sorumlularından tıpkı tanesi ‘şundan yağlık tığ golünüzü veremedik’ desin. Bu hem bizi aydınlatır hem de ayrıksı takımları aydınlatır. Onlar birlikte bastırık yaşamasın, onların dahi hakeza başı yanmasın.”

“Bu zamana büyüklüğünde canımız amiyane yandı”

Bir gazetecinin, kulüp başkanı Zırdeli Otyakmaz’ın maçta VAR hakemi namına görev işleyen Özgüç Türkalp karşı, “20 yıldır Özgüç Türkalp adını duymaktan çıktı erinçsiz olduk. Bunların on paralık emekliliği falan olmuyor mu? EYT’ler dahi geldi bundan sonra lütfen mütekait olsunlar.” ifadelerini hatırlatması üzerine Çalımbay, “Kimsenin emekli olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Başkanımız de haklıdır, çünkü bu zamana kadar canımız yandı, sıradan bire bir yandı.” diye konuştu.

Çalımbay, hakemlere saygılarını esirmediklerini vurgulayarak, attıkları evvel golün iptal gerekçesinin kendilerine söylenilmesi gerektiğini belirtti.

Karşılaşmada mızıka namına dolgunca olduklarını belirten Çalımbay, hastalıklı futbolcuların sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Galatasaray Beceri Direktörü Okan Buruk’un golün ofsayt gerekçesiyle fek edildiği yönünde sözlerinin hatırlatılması üzerine Çalımbay, “Herkesin fikri ayrıdır, Okan hocanın fikri bile ayrı gibi. Biz vakit kaybetmeden alçalma ettik, bari öyle desinler, ofsayt desinler. Amma incelendiğinde ofsaytlık hiçbir husus birlikte namevcut” ifadelerini kullandı.

Çalımbay, futbolcularının üstelik bu pozisyonun gol olduğunu namına söylediğini dile getirdi.

Maçın özellikle ikinci yarısında güzel benzeri ayak topu sergilediklerini aktaran Çalımbay, “Gayet ongun şekilde oynadık, fena hâlde pozisyonlar üstelik yakaladık. Golümüzü de attık yani.” diye niteleyerek konuştu.

Share: