KKTC ve Türkiye Arasında Deniz Otobüsü ve Defa Sayısı Artırılacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Altını (KKTC) Mamure ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı; Hatay Büyükşehir Belediyesi Bahir Otobüsleri İşletmesi (HADO) Genel Müdürü Bülent Ok, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki deniz otobüsünü ve nöbet sayısını tasarruf etmek için ayrımsız araya geldi  KKTC Bakanı Arıklı, “Tıpkısı deniz otobüsü alıp, Girne-Taşıcu seferlerini dahi başlatacağız” dedi.

Bayındırlık ve Iblağ Bakanı Arıklı, HADO Genel Müdürü Bülent Ok ve HADO KKTC Temsilcisi, Rotam Denizcilik Direktörü Melik Makul ile bire bir araya geldi. KKTC Bakanı Arıklı, Türkiye’nin desteği ile KKTC zarfında karayolları altyapısını pekitmek üzere çalıştıklarını, eskimemiş Ercan Havalimanı’nın hizmete girmesiyle üstelik çekicilik ulaşımında kükremek yaşanacağını belirtti.

“GİRNE-TAŞICU SEFERLERİNİ DE BAŞLATACAĞIZ”

Arıklı, deniz ulaşımının birlikte gelişmesi amacıyla tamlık imkanların değerlendirileceğini rapor ederek “Kıbrıs Türk Denizcilik İşletmeleri Ltd.’e bakir ayrımsız RoRo gemisi alınarak hizmet kalitesini yükseltiyoruz. Elan önce de açıklamıştım, aynı bahir otobüsü alıp, Girne-Taşıcu seferlerini birlikte başlatacağız” dedi. Arıklı, HADO’nun Hatay-Girne ve Hatay- Gazimağusa arasında yaptığı bulaşıcı taşımacılığının, iki devlet ilişkilerine yaptığı yardım birlikte KKTC ekonomisini da desteklediğini rapor ederek “Bahir taşımacılığımızı geliştirirken HADO’nun tecrübe ve bilgisinden yararlanacağız” diye niteleyerek konuştu.

KKTC VE HATAY ARASINDA TAŞIMACILIK İÇİN KULLANILAN GEMİ SAYISI 3’E ÇIKARILACAK

HADO Genel Müdürü Bülent Ok ise Hatay ile Girne ve Gazimağusa seferlerine eklenmiş yerine Taşucu-Girne seferlerini başlatma kararı aldıklarını, bu çerçevede Türkiye ile KKTC ortada gerçekleştirdikleri bahir taşımacılığında mergup gemi sayısının birlikte 3’e çıkarılacağını kaydetti. Ok, bu konuları detaylandırmak için Hatay Belediyesi yerine KKTC Bakanı Erhan Arıklı’yı Hatay’a davet ettiklerini bile sözlerine ekledi.

Share: