Tayvan Reisicumhur, benzeri mahiye maaşını deprem yardımı namına Türkiye’ye bağışlayacak

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra destek için birçok ülkeden arama istirdat ekibi, Türkiye’ye geldi. 60’tan çok büyüklük ekip, ekipman ve maddi destek sağladı.

BİRER MAAŞLARINI BAĞIŞLADILAR

Bunlardan birisi üstelik Tayvan oldu. Tayvan’dan üstelik 44 nefis arama kurtarma ekibi Adıyaman’a geldi. BBC’nin aktardığı habere göre, Tayvan Reisicumhur Tsai Ing-wen ve Başkan Yardımcısı William Lai, birer aylık maaşlarını Türkiye’ye yer sarsıntısı yardımı kendisine yardım olarak bağışlayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Tükiye’nin vatanını baştan inşa etmesine yardımda, üzerlerine düşeni yapmayı umdukları” birlikte belirtildi.

44 KİŞİLİK EKİP ADIYAMAN’A GELDİ

Kurtarma faaliyetlerinde zaruri şalter malzeme ve taharri köpekleriyle gelen grup, Adıyaman’dahi çalışmalarına başladı. Ekipler, kontrol köpeklerinin birlikte sayesinde ayrımlı noktalarda çökme altındakilere ulaşmaya çalışıyor.

“1999’UN TEŞEKKÜRÜ YERINE BURADA BULUNUYORUZ”

Tayvanlı ekibin sorumlusu Huang Po Chun, AA muhabirine, Tayvan’bile 1999 yılındaki şişman depremin peşi sıra Türkiye’den ekiplerin yardıma geldiğini anımsattı. Yardımları üzere Türkiye’ye teşekkürname eden Chun, “Biz de şimdi bir lahzada geldik. Yardıma koştuk. 1999’un teşekkürü yerine burada bulunuyoruz. Tığ taharri kurtarmayı Türk ekipleri yardımıyla öğrendik. Bu, Türkiye’ye ilk gelişimiz.” ifadelerini kullandı.

Share: