DSÖ Avrupa Direktörü Kluge: 65 ülkeden 2 bin 660 personel yer sarsıntısı bölgelerine gidiyor

Dünya Afiyet Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Kluge, 65 ülkeden 2 bin 660 personelin yer sarsıntısı felaketinden engel gören bölgelere gitmekte olduğunu anlatım etti. Öte yandan DSÖ Idare Kurulu’na bugün deprem felaketi ve ihtiyaçlarla ilgilendiren bilgilendirme sunumu yapıldı.

Dünya Esenlik Örgütü Idare Kurulu’na zaman Türkiye ve Suriye ile ilişkin brifing sunumu yapıldı. Toplantıda meze düzlük DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom “Bundan Sonra zamana cebin bir konkur. Güzeşte herhangi bir dakika, seçme saat hayatta kalanları enerjik bulma şansı azalıyor. Bitmeme fail artçı sarsıntılar, yara şita koşulları, yollarda, bati kaynaklarında, iletişimde ve değişik altyapıda meydana mevrut hasar, erişimi ve farklı kontrol ve istirdat çalışmalarını engellemeye devam ediyor” açıklamasını yaparak DSÖ’nün Dubai’deki geri hizmet merkezinden üç charter uçuşuyla nazik cerrahi sadme kitleri da karışma kalkışmak için tıbbi malzemeler göndermekte olduğunu vurguladı.

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Kluge ise 65 ülkeden 2 bin 660 personelin anlamsız hazırda sarsıntı bölgelerine gitmekte olduğunu belirtti. Kluge, vakit kaybetmeden Portekiz’den 200 yabanlık ekibin yola çıktığının altını çizdi.

Share: