Guatemala’da İslam’a başlayan bağ, Diyarbakır’da Müslümanlıkla sonuçlandı

– Guatemala’üstelik İslam’a başlayan rabıta, Diyarbakır’bile Müslümanlıkla sonuçlandı

Pandemi döneminde tanıştılar, 12 bin kilometre öteden Diyarbakır’a gelip Mutekit oldu

Dil grubunda tanışıp İslam dinini anlattı, ‘Carla’ ismini ayrılma yazar ‘Büşra’ ismini aldı

DİYARBAKIR – Pandemi sürecinde açacak öğrenmek için sosyal iletişim araçları hesabından tıpkı gruba giren Edebiyat öğretmeni Recep Özoğul, 12 bin kilometre uzaklıktaki tanıştığı Guatemala vatandaşına İslam dinini anlatıp Diyarbakır’a davet ederek Mutekit olmasına kurgu oldu.

Diyarbakır’da tevakkuf eden Literatür Öğretmeni Recep Özoğul, pandemi döneminde şalter sanmak üzere içtimai medya üzerinden karışma olduğu tıpkı grupta “Carla Guadalupe” ünlü Guatemala vatandaşıyla tanıştı. Carla’nın İslam dinine ilgisinin olduğunu ayırt eden Özoğul, henüz sonra kendisine Müslümanlığı anlatmaya başladı. Bu devir ortamında ilk fırsatta Türkiye’ye gelip Müslümanları elan yakından karakterize etmek isteyen Carla, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Celil Camii Rehberi Yaser Aydın’ın İslam’la ve Müslümanlarla ait bilgilendirmede bulunarak onun rehberliğinde Carla, Büşra ismini alarak Mutekit oldu.

Talih İlçe Müftülüğünde planlı törende Mutekit olan Carla, daha sonra Büşra ismini aldı. Mutekit olduktan bilahare gözyaşlarına bilgili olamayan Büşra, törende İslam’ın şartları ve imanın şartlarını Uğur İlçe Müftüsü İlhan Günay ve celil camii rehberi Yaser aydının rehberliğinde öğrendi.

İhlas Olgun Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Uğur İlçe Müftüsü İlhan Günay, Büşra’nın İslam dininin kimsenin kimseden üstün olmadığı benzeri ilmek olduğunu kabul ederek Müslüman olduğunu söyledi.

Günay, “12 bin kilometre öteden gelip, 5. Karı-i Şerif’te Mutekit olan ve Carla Guadalupe ismini terk edip Büşra ismini kayran kardeşimizin adına tığ haddinden fazla mutluyuz. Büşra kardeşimizin İslamiyet’i akseptans etmesi, Recep Özoğul kardeşimizin vesilesiyle oldu. Recep kardeşimiz, Büşra kardeşimize İslam dininin ne büyüklüğünde domuzuna bir diyanet olduğunu, muadele ve uhuvvet dini olduğunu, kimsenin kimseden üstün olmadığını anlatarak, Müslümanlığı inandırma etmiştir” dedi.

Büşra’nın Hak Dini karşı ayrıntılı araştırma yaptığını anlatım fail Literatür Öğretmeni Recep Özoğul, şunları söyledi:

“Pandemi döneminde, toplumsal medyada yabancı dilimi imar etmek için ayrımsız gruba girdim. Grupta bundan sonra Latin Halkları Amerika ülkesinden vatandaşlar vardı. Grupta Carla (Büşra) ile tanıştım. Kendisi İslam dini ile ilişik bana haddinden fazla soru sormaya başladı. Onun bu ilgisini fark edince ego üstelik elimden geldiğince havari olmaya çalıştım. Bu ahit zarfında Büşra’yı ülkemize davet ettim. 2 yıl sonra öyle gelebildi. Büşra, burada üstelik Müslümanları yakından tanıma fırsatını buldu.”

Büşra’nın Müslüman olmasından sonraları bahtiyarlık duyduğunu açıklanan Özoğul, “Büşra Dindar olmasını isteyince biz üstelik komütatör olduk. Mütedeyyin olma boyutunu araştırıp sunu ongun şekilde zahir yürütebiliriz diyerek. Biz da Talih ilçe Müftülüğümüz ile irtibata geçip, kendileri ile muktezi süreci gerçekleştirdik. Büşra’nın Mütedeyyin olmasından bilahare haddinden fazla mutluluk duyuyoruz” diyerek konuştu.

Share: