Şehzadeler’e yıpranmamış cahillik merkezi ve çocuk yuvası açılacak

Şehzadeler Belediyesi Ilkgüz Meclis Toplantısı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. 19 ruzname maddesinin görüşülerek karara bağlandığı mecliste Başbuğ Çelik belediyenin projelerindeki serencam kapsam ve yapılan icraat için meclis üyelerine hikmet verdi. Başkan Çelik, Fatih Parkı içerisinde meydan düzlük ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen binada Deneyimsizlik Merkezi ve Yetiştirme Yurdu açacaklarını söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen Şehzadeler Belediyesi Ilkgüz Sedir Toplantısında 19 ruzname maddesi görüşülerek karara bağlandı. ihtiram duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sedir oturumunda Başkan Çelik, belediyenin projelerindeki sonuç durum ve yapılan icraat karşı sedir üyelerine vukuf verdi.

GES hizmete girdi

Şehzadeler Belediyesi’nin devir erke santralinin (GES) Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan eliyle açıldığını anımsatan Komutan Çelik, “Bildiğiniz kabil 3,5 yıl kadar ayrımsız aradan bilahare Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilimizde şişman açım vesilesi ile ağırladık. Şehzadeler Belediyesi adına Kırançiftlik Mahallesi’nde 20 dönümlük ayrımsız alanda 16 milyon TL’ye hayata geçirdiğimiz 1 megawatt/ saat gücündeki gündüz enerji santralimiz dahi bu törende cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açıldı. Bu zaman enerji santrali ile yıllık 1 milyon 734 bin 416 kw/h hayatiyet üretmeyi hedefliyoruz. Bu istihsal, 4 şahsiyet aileden oluşan 571 hanenin almanak tüketimini karşılayabilecek bire bir kapasitedir. Belediyemizin bu sene hayatiyet tüketimi giderinin 11 ile 12 milyon TL beyninde olmasını bekliyoruz. Bu santral ile bu giderin yüzdelik 40’ını karşılayacağız. Belediyemizin ruz enerji santrali kadar bir nice bakım ve eserin açılışını gerçekleştiren ve yapmış olduğumuz kül hizmetlerde bizlere destek vererek, önünü açan kızıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Devir erke santralimiz ilçemize berceste olsun.” dedi.

Kaykay ve paten parkında sona gelindi

Çalışmaları devam fail projeler için hikmet vererek konuşmasını sürdüren Başbuğ Polat, “5 mahallemizi kapsayan, Manisa tarihinin sunma balaban kentsel inkılap projemizin önceki etabı amacıyla TOKİ başkanlığımızın 28 Eylül’birlikte eksiltme yapmasını bekliyoruz. İhale takviminin tamamlanmasının arkası sıra yapım çalışmalarına birlikte start vereceğiz. Yarhasanlar Mahallesi’ndeki Kavim Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi’mizin yapım çalışmaları; Saruhan Komutan aracılığıyla yaptırılan Fetih Mescidi’nin restorasyonu ve 2. Anafartalar Mahallemizde 4 bin 700 metrekarelik bir alanda hayata geçireceğimiz Kaykay ve Paten Parkı projemiz bitmeme ediyor. Parkımızda yapım kısmını bitirdik, peyzaj çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar da tamamlandığında önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Farklı iki projemizde çalışmalar sorunsuz aynı şekilde bitmeme ediyor.” şeklinde konuştu.

Mahallelerin ihtiyaçları hepyek gideriliyor

Komutan Çelik şöyle devam etti; “Sacaklıuzunçınar Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz Düğün Salonu ve Yazlık Düğün Alanı projemizde de çalışmalarımız sorunsuz tıpkı şekilde bitmeme ediyor. Arz gelişmemiş sürede yapım çalışmalarını tamamlayıp, bu projemizi üstelik halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Çavuşoğlu Mahallemize kazandıracağımız çokça amaçlı salon, muhtarlık binası ve afiyet evi projemizin dahi yapımı başladı. İnşaat problemsiz tıpkısı şekilde bitmeme ediyor. Ahmet Bedevi ve Okan Divrik Parkı’nın reviş yollarının düzenlenmesi çalışmalarımıza başladık. Bildirme kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Sarıalan, Sarıbeyler ve Gökbel mahallelerimizdeki okullarımızın bahçesine, Çok Gayeli Kullanım Alanları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda birlikte ihalemizi yapıp, düz teslimi yaptık. Imal çalışmaları başladı.”

Eskimemiş cahillik merkezi ve çocuk yuvası

Fatih Parkı içerisinde saha düzlük ve Manisa Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla kendilerine tahsis edilen binada Cahillik Merkezi ve Yetiştirme Yurdu açacaklarını tamlayan Başbuğ Çelik, “Fatih parkında, Işporta Salonunun altında Manisa Büyükşehir Belediyesi eliyle belediyemize tahsis edilen binada da tıpkısı bilgisizlik merkezi ve kreş boşaltmak üzere çalışmalarımız bitmeme ediyor. Binamızın toplam alanı 588 metrekare olup 278 metrekaresi yetiştirme yurdu, 310 metrekaresi bilgisizlik merkezi adına ayrılmıştır. Yetiştirme Yurdu bölümünde 3 sayı sınıf, yemekhane, mutfak ve uyku odası, lavabolar, bekleme ve baziçe salonu, idari fasıl yer algı. Cahillik Merkezi bölümünde dört bakış, lavabolar, antrepo ile tarım atölyesi, stüdyo odası, e spor salonu ve robotik kodlama atölyesi meydan algı. Çalışmaların benzeri ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.” dedi.

Üreticiler üzere yapılan icraat

Manisalı çiftçiler için yaptıkları çalışmalar için dahi hikmet veren Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Üreticilerimizin ovada bayındır muvasala imkanlarına kavuşması amacıyla virajsız yollarımızda başlattığımız soğuk asfalt çalışmamızda sabık yıl 105 km yolu asfaltla buluşturmuştuk. Bu yıl ki çalışmalarımızda da şu ana kadar 17 kilometre yolu asfaltla kapladık. Çalışmalarımız izlence dahilinde devam ediyor. Üreticilerimize mübarek ve artımlı tıpkı mevsim diliyorum. Üreticilerimize destek çerçevesinde bu yıl benzeri ilki bile gerçekleştirdik. Sancaklıbozköy Mahallemizde Hazine’ye ilişik gereksiz ve tembel ayrımsız alanda bu yılın başlarında haddinden fazla tehlikeli tıpkısı sililik çalışması yapmıştık. Tahminî 250 kamyon moloz ve atık temizliği gerçekleştirerek, toprağı tarıma yarar arkaç getirdik ve silajlık akdarı ekimi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz ay içerisinde birlikte yetiştirdiğimiz mahsulat biçildi ve paketlenerek efsanevi üreticilerimize lağvolmak amacıyla hazır hale getirildi. 1 ile 30 iri temel hayvanı bulunan besici hemşerilerimize, kestirmece 400 kilogram halinde hazırlanan bu silajlık mısır paketlerini ücretsiz olarak vereceğiz. Şimdiden bütün üreticilerimize berceste olsun. Bu arazinin titizlikle temizlenerek tarıma yarar arkaç getirilmesinde emeği güzeşte umum mücahede arkadaşlarımıza haddinden fazla teşekkür ediyorum.”

Komutan Polat’in yaptığı açım konuşmasının ardından divan gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi. 19 konu görüşülerek karara bağlandı. Ekim ayı meclis toplantısının ise 3 Teşrinievvel Pazartesi günü saat 17.00’bile yapılacağı rapor edildi. – MANİSA

Share: