Denizli’de çığır lisesi öğretmen ve öğrencileri depremzedeler üzere deri üretti

Denizli’birlikte çığır lisesi hoca ve öğrencileri aracılığıyla üretilen 300 otağ ile 300 sobanın düzlük aldığı müzaheret tırları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye gönderildi.

Denizli Birleştirme Uran Bölgesi Teknik Koleji Mesleksel ve Maharet Küçük Asya Lisesi (DOSTEK) sarıklı ve öğrencilerinin dikerek hazırladıkları maden konstrüksiyonlu 300 çadırın birlikte 300 uyuşturucu soba, 20 bin havlu ve mütenevvi gerekseme maddelerinin vadi aldığı yardım malzemeleri 4 tıra yüklenerek yola çıkarıldı.

OSB Müdürü Ahmet Taş, AA muhabirine, depremin önceki haset arkalama seferberliği başlattıklarını ve evvel etapta 80 bin battaniyeyi depremzedelere ulaştırdıklarını söyledi.

Sanayicilerin desteği ile çarşaf, nevresim, silgi, bornoz gibi tekstil ürünleri ile giyim, mütenevvi gıda maddelerini depremden etkilenen bölgeye irsal ettiklerini tamlayan Taş, “Öz iz lisemizin, mesleksel eğitim merkezimizin sarıklı ve öğrencileri ile birlikte benzeri haftada 12 metrekarelik 300 çadır ürettik. Demir profilleri ile gittiği yerde kolaylık kurulabilecek şekilde tasarlandı. Seyyar duş ve turist tuvaletler da var.” dedi.

Ahmet Taş, depremzedeler amacıyla 200 deri elan üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tekstil imalatı özne sanayicilerden realizasyon ettikleri 20 bin havluyu ve türlü ihtiyaç maddelerini AFAD’a aksettirmek amacıyla bölgeye göndereceklerini nâkil Taş, şu bilgileri verdi:

“Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanlığının onayı ile Adıyaman Organize Uran Bölgesi bizim kardeş OSB’miz. Bire Bir zamanda Denizli, Hatay ve Adıyaman’ın eşleştirmesi var. Farklı şehirlere yardım malzemesi göndersek birlikte cangıl olmaması için bu eşleşmeye bakarak bundan sonra buralara gönderiyoruz. Oralardaki fabrikaların ayağa kalkması, çarkların dönmesi lazım. Revan çadırların şu dakika yerleri hazır. Malzemelerimizle 6 nefis ekibimiz Adıyaman Kombinasyon Sanayi Bölgesine yola daha çok. Fabrikaların bahçelerine ekiplerimizce kurulacak çadırlarda çalışanlar aileleri ile gelişigüzel sakıncasız benzeri şekilde kalarak üretime devam edebilecekler.”

Share: