Ecnebi üniversite öğrencileri Malatyalı depremzedelere fahri müzaheret ediyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’ya Elazığ’dan gelen ecnebi darülfünun öğrencileri, kendilerini verecekli hissettikleri Türkiye amacıyla Kızılay bünyesinde fahri adına çalışıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan bilahare sığındıkları Türkiye’de Elazığ’daki Fırat Üniversitesinde öğrenim gören Suriyeli Nermin Şilu, Cenin İbrahim ve Lina Elbekir, depremlerin arkası sıra depremzedelere yardım edebilmek üzere Türk Kızılaya başvurdu.

Malatya’da görevlendirilen öğrenciler, İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde kurulan taşımalık kentte Türk Kızılaya ilgili araçta yapılan kemirmek, öz ve ikramlıkların dağıtımını yapmaya başladı.

Öğrencilerden Nermin Şilu, AA muhabirine, Türkiye’da hayata yeniden başladığını, halen eğitimini sürdürdüğü Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun adına Türkiye’üstelik çalışmayı hedeflediğini söyledi.

Depremin evvel anlarında ürkü yaşadıklarını ve çokça korktuklarını dile getiren Şilu, “Ailem Hatay’daydı ve onlara ulaşmaya çalıştım. Ben depremi Elazığ’üstelik yurtta yaşadığım amacıyla burada olduğunu sandım. Depremin Hatay’dahi olduğu aklıma bile gelmedi. Sonraları Allah’a şükür ailemden malumat alabildim.” dedi.

“Türkiye’ye haddinden fazla medyun olduğumu düşünüyorum”

Şilu, zelzele sonrası tıpkısı arkadaşının fahri adına Kahramanmaraş’a gideceklerinin haberini aldığını tabir ederek, şöyle devam etti:

“Arkadaşım bizim birlikte katılıp katılmayacağımızı sordu. Deminden yaralarımızı sarmazsak ne devir koruyucu olacağız? Zaman elimizden gelen tıpkısı yegâne gönüllü başlamak. Depremden bu yana buradayız. Elazığ’a gittim ve hoşgörüsüz döndüm zira yapamadım. Depremzedeler ile şüphesiz iletişim kurayım, pekâlâ acılarını azaltabilirim bilemiyorum. Üzülüyorum ara sıra üstelik oturup ağlıyorum. Yemek dağıtıyoruz, çocuklarla baziçe oynuyoruz, evire çevire şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türk halkına o kadar borcumuz var ki kıytırık unutamam. Temas zaman Türkiye’ye çokça verecekli olduğumu düşünüyorum. Üniversiteye girince mezun olunca tek ülkeye gitmeyeceğimi, borcumu ödeyeceğimi söylemiştim.”

Dölüt İbrahim ise Suriye’deki kavga sırasında babasını kaybettiğini, annesiyle geldiği Türkiye’dahi çok güzelce eyyam yaşadığını söyledi.

Gönüllü olmaktan hava bahtiyarlık duyduğuna dikkati çeken İbrahim, çocuklarla alay malay zaman geçirmeye ve onları sevindirmeye çalıştığını belirtti.

Lina Elbekir da Türkiye’ye 10 yıl ilk geldiğini, aldığı eğitimlerin ardından şu dakika Fırat Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

Gönüllü çalışmaya artık da bitmeme edeceğini tamlayan Elbekir, “İnsanlara arkalama etmeyi çok seviyorum. Depremden yeryüzü çok etkilenen sözde torunlar. Onlara değişik yiyecekler dağıtırken çokça mutlu oluyorlar. Nemli teyzelerimiz birlikte var ve bize yakarış ediyorlar. Bunları duyunca bile çok bahtiyar oluyorum.” ifadelerini kullandı.

Share: