Eksper Dr. Rahip: “Itici havalar arz çokça cildi etkiliyor”

Ehlivukuf Dr. Karabaş: “Itici havalar sunma çok cildi etkiliyor”

BİTLİS Bitlis Tatvan Izzet Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Cemile Karabaş, kış aylarında yaşanan ten problemlerinden ufuk deri bakımına artık önem gösterilmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Mevki genelinde enerjik olan itici çekicilik ile birlikte ten hastalıklarında dahi çoğalma yaşanmaya başladı. Şita mevsiminde soğuğa maruz artan cildin nem içeriğinin azalması sonucu beniz, dudak ve ellerde kuruluğa etmen oluyor. Çirozluk ciltte pullanma, kızarıklık, yanma ve kaşıntı kabil pek haddinden fazla sorunlar oluşturabiliyor. Rüzgarlı ve itici havada cildin rutubet terviç kapasitesini düşürmesi, kurumalar ve çatlaklara faktör olması kış ayında cilt bakımını muhteşem arkaç getirirken sevimsiz havalara cebin cildi bildirme dolgunca şekilde yüklenmek üzere bazen kurallara adapte olmak gerekiyor. Bitlis Tatvan Izzet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Cemile Rahip, itici havanın ciltte kuruluğa ve kaşıntıya sebep olabileceğini söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

“Cildimizi bol eli nimetli nemlendirmemiz gerekiyor”

Sevimsiz havalarda cildin gönen kaybettiğini vurgulayan Dr. Rahip, “Kış aylarının gelmesiyle bu arada antipatik gelgel cilt bariyerimizi etkileyerek cildin gönen kaybetmesine faktör olmakta. Bunların sonucunda birlikte ciltte zayıflık, kaşıntı pullanma gibi şikayetler oluşmaktadır. Hele soğuğa maruz mütezayit eller, kibir, dudaklar üzere bölgelerimiz artık etkilenmekte. Önceden cildimizi verimli mübarek nemlendirmemiz gerekiyor. Ellerimizi değme yıkadıktan sonra nemlendirici ile nemlendirmeliyiz. Umumi kendisine tığ dermatologlar üzeri ve ağyar için üre içerikli nemlendiriciler önermekteyiz. Bunun birlikte hyaluronik hamız içerikli serumlar birlikte hizmet rutinlerine eklenebilir. Verimli bol akarsu içmemiz gerekiyor. Ortamın sıcaklığı haddinden fazla faziletkâr olmamalı yani 20 adım civarı yeterlidir” dedi.

“Haddinden Fazla yunak suyla duş almamak gerekiyor”

Duş süresinin gelişmemiş tutulması gerektiğini belirten Rahip, “Bulunulan düzlem nemlendirilmeli bunun üzere icabında nemlendirici albeni cihazları kullanılabilir. Faça seçimlerinde çıktı pamuklu yeğni kıyafetler seçilmeli. Cildi tırmalanma eden yünlü kıyafetlerden gerçekte uzak durulmalı. Yeniden soğuktan sığınmak üzere ellik, atkı kabil kıyafetler kullanmamız gerekir. Gökçe Yazın tarih kremi kullanmaya haddinden fazla ehemmiyet veriyoruz amma genelde hastalarımız kışın bunu boşlama edebiliyorlar. Aslında kışın da 2 evet birlikte 3 saatte tıpkı gündüz kremimizi tazeleyerek kullanmamız gerekir. Itici kap bariyerini etkiliyor ve hasar veriyor bu şekilde nemini kaybediyor. Bundan çevre şita aylarında çatlamalar, kurumalar elan aşkın oluyor” diyerek konuştu.

“Kap yıkamalarında dinsiz sabunlar kullanılmalı”

sıkça yıkanan yabancılar için makbul sabunların etkisinin haddinden fazla çok olduğunu dile getiren Rahip, gâvur sabunların kullanımının tavsiye mektubu ettiğini söyleyerek, “Beniz yıkama jelleri yerine birlikte yeniden hassas ciltler amacıyla olanlara kışın yönelebilirler. Bu soğuğun neden olduğu kuruluk hele ellerde çatlamalara illet kendisine insanların yaşam standartını düşürebiliyor ve kaşıntı bile yeniden insanları erinçsiz edici boyuta ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı.

Share: