Hoca koşa, 23 haftalık doğan bebeklerini 144 çevrim sonra kucakladı

Erzurumlu sarıklı koşa, 23 haftalık doğan, organları gelişmediği amacıyla dirimlik tehlikesi olan bebeklerini, ağırbaşlı hizmet tedavisinin ardından 144 çevrim bilahare kucakladı.

3 yıllık evli hoca Merve ve Sebahattin Ergün’ün geçmiş çocukları kısaca 5 kamer önce 23 haftalıkken özel bir hastanede dünyaya geldi.

Organları gelişmeyen, önsezi ve teneffüs yetmezliğiyle 540 gram yerine Erzurum Şehir Hastanesine irsal edilen süt kuzusu, Yenidoğan Sakil Bakım Ünitesinde Dr. İpek Kocaoğlu ve ekibince tedaviye alındı.

Burada teneffüs cihazına bağlanan bebeğe, akciğer gelişimi üzere tedavi uygulandı ve damardan beslenmesi sağlandı.

Tedaviye müspet yanıt veren ve organları gelişerek solunum cihazından ayrılan süt kuzusu, korkulu bakımda kestirmece 144 çevrim süren yaşam mücadelesini kazandı.

Öğretmen koşa, 540 gram namına doğan, “Burak” adını verdikleri evlatlarını, 3 kilogram 200 gram olarak kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

“Çok ferah aynı savaşçıydı”

Yenidoğan Aheste Bakım Uzmanı Dr. Kocaoğlu, AA muhabirine, çok mutlu ve cazibeli ayrımsız güne şehadet ettiklerini söyledi.

Erken doğumdan muhit bebeğin dirilik şansının birkaç olduğunu anlatım eden Kocaoğlu, “Ekipçe özenle bebeği izleme ettik, güç çıkışmak amacıyla bebeğin birlikte çabası vardı ve çokça ongun aynı savaşçıydı. Tedaviler sonrası solunum cihazı ve oksijenden ayrıldı, temel sütüyle beslendi. Sağlıkla taburcu ediyoruz.” dedi.

“Bu şekilde doğup yaşayan haddinden fazla az çağa var”

Tedaviler sonrası ağızdan beslenmeye başlayan bebeğin kilogram alımının iyice gittiğini tamlayan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Süt Kuzusu çetin bakımda 144 dönem savaşım verdi, akciğerleri gelişmediği amacıyla tedavi uyguladık. Damardan beslenip tedavi aldı. Bilahare sonda ile beslenerek özge tedavilerini kesip akciğeri geliştiği amacıyla solunum cihazından ayırdık. 540 gram gelmişti demincek 3 kilogram 200 gram. Bizim amacıyla sıradan mucize bebek, dirilik şansı haddinden fazla beş altı olduğu amacıyla üstüne titredik. Bu şekilde tek organı gelişmeden doğup canlı çok birkaç süt kuzusu var.”

“Bu bebekler, prematüre değil, immatür”

Yenidoğan Yavaş Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Kahveci de 2007 yılından beri birimlerinde 23 haftalık doğup diri bebeğin olmadığına meni etti.

Bebeğin yaşamasında ciddi bakım imkanları ve bakım kalitesinin etken olduğunu aktaran Kahveci, “Erzurum’daki oran hastanelerinde 23 haftalık doğup diri evvel bebek, bizim amacıyla tansık sayılan çağa, eziyetsiz taburcu ediyoruz. Bu bebekler, erkendoğan değil yani gözü, beyni, akciğeri üzere organları ufak tefek ati merhale immatür. Bunlara fevkalbeşer, ölçüsüz faaliyet gerekir.” diyerek konuştu.

Anne Merve Ergün da veladet sonrası haddinden fazla üzüldüğünü ve el tıpkısı proses geçirdiğini anlattı.

Bu süreçte umudu kaybetmediklerini belirten Ergün, “Bebeğimizi eve götürüyoruz, çok şükür evladımıza kavuştuk. Çok mutluyum, proses haddinden fazla ayrıntılı ve zor geçti. İpek hocamıza ve çalışanlara teşekkürname ederim, haddinden fazla ilgilendi ve çalışma verdiler. İlk ilkin etibba imge vermiyordu ama böylece ilk bebeğimizi kucağımıza aldık, haddinden fazla duyguluyum.” ifadelerini kullandı.

Ağababa Sebahattin Ergün ise Dr. İpek Kocaoğlu ve sağlıkçılara dua ettiklerini belirterek, “Onların ve devletin bu fena hâlde hastanesi sebebiyle çocuğumuzu sağ salim elimize aldık.” dedi.

Share: