Şırnak’ta kurumların masa, mesafelik ve dolapları liseli öğrencilerinden elinden geçiyor

Şırnak’ta kurumların masa, mesafe ve dolapları liseli öğrencilerinden elinden geçiyor

Liseli öğrenciler ürettikleri ve onardıkları ürünlerden 3 milyon iş hacmi elde etti

ŞIRNAK – Şırnak’ta Silopi Mesleki ve Maharet Küçük Asya Lisesi öğrencileri, okulların ve kütüphanelerin talebi doğrultusunda masa, ayakyolu, kaşkariko ve iskemle üretimi yapıyor.

Okulda “mobilya” ve “mızrap” alanında öğrendikleri bilgileri pratiğe tahvil imkanı bulan öğrenciler, okulların hem eskiyen mobilyalarını onarıyor hem da yetişek kurumlarına bakir masa ve iskemle üretiyor.

Öğrenciler cebin teriyle gerçekleştirdiği bu üretimle yer illerdeki yetişek kurumlarının masa ve iskemle ihtiyacını karşılarken, emekleri karşılığında mülk üstelik kazanıyor.

Silopi Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakkı Kaya, İhlas Marifet Ajansı muhabirine; okulda 6 idareci belletici, 2 sarıklı ve 26 öğrencinin hareketli namına bu üretime katıldığını, 60’a mümasil öğrencinin birlikte anahtar bölümünde çalıştığını söyledi.

“Mekân okulların hizmet ve tamir işlerini da okulumuz üstlenmekte”

Okulun “möble”, “esrar” ve “ruh” bölümlerinin döner kebap çerçevesinde istihsal yaptığını ifade fail Kaya, gerçekleştirdikleri protokoller dahilinde mecmu bölgeye sıra, masa, fırıldak, öğretmen masası ve sandalye ürettiklerini belirtti.

Mobilya bölümünde akla gelebilecek tamlık menent ve çeşitleri üretmekte olduklarını anlatım eden Kaya, “Mızrap bölümümüzde ise atılan cem ve ansız inkılap konteynerleri ile toplantı sandalyeleri üzerine çalışmalarımız mevcut. Mekân okulların hizmet ve tamirat işlerini dahi artık okulumuz üstlenmekte. Bulunduğu bölgeye melfuf derece katan okulumuz, kalifiye duruluk eleman yetiştirme üstüne de avangart okullardan. Okulumuz bu üretimlerle döner sermaye çerçevesinde bu sene tahminî 3 milyon lira ciroya ulaştı.” şeklinde konuştu.

Kayaç, ayrımsız yılda 50 okula 2 bin 200 mobilya ürettiklerini, okullardaki 965 mobilyanın tadilatını yaptıklarını belirterek, antrparantez 108 kitabevi ve 15 z-kütüphaneye üstelik (zenginleştirilmiş kitabevi) mobilya üretimi yaptıklarını rapor etti.

Atölyede üretim eden öğrencilerden Mehmet Şanlı boynuz bile, okulda gördükleri kuramsal ve kullanışlı eğitimlerle çığır edindiklerini, gerçekleştirdikleri üretim sebebiyle birlikte ev bütçelerine katkıda bulunduklarını aktardı.

Share: