Trabzonlu ev kadını “topçu maskotları” yapıyor

Trabzon’üstelik yaşayan 55 yaşındaki ev kadını Nuray Solgun, Trabzonspor ve Beşiktaşlı futbolcuların fotoğraflarına bakarak, tığ örgü tekniği amigurumi ile maskotlar yapıyor.

Çocukluğunda annesinden örgü yapmayı öğrenen Nuray Sarı, ahit zarfında kendini geliştirerek evinde battaniye, delme, patik, çeyizlik yük, makrome, iğne oyası, kapela ve süs eşyası üretmeye başladı.

Trabzon Sülale Eksenli Çalışan Mesai Sensin Avrat Derneğinde komutan yardımcısı olarak fariza kayran 3 bala annesi Zerrin, kadınların üretimde kendilerini geliştirmesi üzere türlü çalışmalara katıldı.

Ortahisar Belediyesi, Ortahisar Şehir Konseyi ve Karı Meclisinin desteğiyle Ekopark’ta gelişigüzel ayın son pazar haset açılan Mor Pazar’de belik süt kuzusu, Fadime-Esas figürleri, anahtarlık gibi birçok ürünü satan Sarı, familya bütçesine ulama sağlıyor.

Solgun, Trabzonpor’un Süper Lig’dahi 2021-2022 sezonunu böke tamamlamasının peşi sıra bordo-mavili futbolcuların fotoğraflarına göre, amigurumi tekniğiyle maskotlar yaptı.

Sosyal iletişim araçları hesabından paylaştığı ürünler bağlam gören Sarı, aldığı havale konusunda Beşiktaşlı futbolcuların üstelik maskotlarını tamamladı.

Zerrin, AA muhabirine, Trabzonspor’un şampiyonluğu zımnında Marek Hamsik’in maskotunu yaptığını, Mor Pazar’daki tezgahında satışa sunduğu maskota çocukların bandaj gösterdiğini söyledi.

Bu ilgiden etraf takımın evvel 11’ini yapmaya değişmeyen verdiğini belirten Zerrin, “Çocuklarım Trabzonspor’un şampiyonluğunu göremediği amacıyla üzülüyordum. Haddinden Fazla şükür bütünü de gördü. İster istemez mutaassıp oluyoruz amma müspet fanatiklerdeniz.” ifadelerini kullandı.

Sarı, yaptığı maskotları gören Beşiktaşlı ayrımsız taraftardan takımı amacıyla sipariş aldığını ifade ederek, ısmarlama gelmesi halinde Galatasaray ve Fenerbahçe’yi birlikte çalışacağını dile getirdi.

Yabancı futbolcuların isimlerini tamam kendisine tabir edemese de gördüğünde hepsini tanıdığını kaydeden Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tığla oyuncuları ördükten bilahare iğneyle yüzlerinin özelliklerini verdim. Çökertme telefonundan fotoğraflarını belirliyorum ama daim saç, sakal ve saç rengini değiştirdikleri için beş altı değişik fotoğraftan yararlanıyorum. Futbolcuların en üst hallerini dikkate alıyorum. Yusuf Yazıcı’yı yaptım amma benim baktığım fotoğrafta saçları siyahtı, elan sonraları sarıya boyatmış, maskotun saçlarını ojeyle boyayacağım.”

Nuray Sarı, bordo-mavili takımın geçmiş 11’ini yapmaya Abdülkadir Ömür’den başladığını belirterek, “Normalde 1 kolpo kaleciyle başlıyorum ama önceki 11’i görünce Abdülkadir’den koparmak istedim. Berenarı çarpık çurpuk yaptım. Beni on paralık üzmedi, dakikasında maskotu bitirdim. Çocuklarım dahi Abdülkadir’in saçlarının haddinden fazla benzediğini söyledi. Yaparken çokça bahtiyar oldum, o birlikte bizi golleriyle mutlu edecek inşallah. Uğurcan ve Jens Stryger Larsen kabil futbolcuları üstelik yaptım.” diye niteleyerek konuştu.

Maskotları oyunculara mutlu etmek istiyor

Teknik yönetmen Abdullah Avcı’nın maskotu ile bordo-mavili takımla ilişik çalışmasının tamamlanacağını anlatım fail Zerrin, “Hocayı kasketiyle gelişigüzel tamamlayacağım. Futbolcuları müzakere ederek, yaptığım maskotları benden bire bir andaç kalması için sahiplerine onurlandırmak istiyorum. Onların yorumlarını zaaf ediyorum.” dedi.

Soluk, yaptığı ürünleri toplumsal iletişim araçları hesabından paylaştığını kaydederek, “Mor Pazar’birlikte da satışa sunuyorum. Ürünleri orada gören taraftarlar bana destekledikleri takımların maskotlarını yapmam üzere sipariş veriyor.” ifadelerini kullandı.

Nuray Sarı, tıpkı maskotu 2 günde tamamladığını sözlerine ekledi.

Share: