VEKIL KİRİŞCİ CUMHURBAŞKANI’MIZ RUSYA- UKRAYNA MESELESİNDE TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ-O

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “‘Azık milliyetçiliği’ diye niteleyerek bire bir kavram bundan sonra. Ülkeler kendisi üzere üretmeye ve ürettiklerini ihraç etmemeye başladı. Gıda krizi yaşanabileceği yönünde cümle ortak düşünüm belirtti. Alelhusus Rusya- Ukrayna meselesi üzerine çokça tarihi girişim atarak, tıpkı duruş sergileyen Cumhurbaşkanı’mız, çabucak tarihin akışını değiştirdi” dedi.

Ekincilik ve Orman Bakanı Kirişci, çeşitli temaslarda düşmek amacıyla geldiği Adıyaman’de, havaalanında Ilbay Mahmut Çuhadar, AK Tümen Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Ziyalı ve İbrahim Halil Fırat, Belediye Reisi Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve tören düzeni üyeleri eliyle karşılandı. Ilbay Çuhadar’ı ülfet ederek kente ilişkin hikmet kayran Vekil Kirişci, daha bilahare tarım sektörü temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda gazetecilere izah yapan Icra Vekili Kirişci, SELIM Parti’nin, iktidarı süresince tarım konusuna şişman önem verdiğini söyledi. Ekincilik alanında devrimler yaptıklarını belirten Kirişci, “20 yıldır kuvvet olan YANLIŞSIZ Öğür, ekincilik alanında devrim denilebilecek adımlar attı. Özellikle ülfet devletinde mevzuat çokça önemlidir. Düşünün, mevki ekincilik ülkesi ama ayrımsız tarım kanunu yok. Atatürk hayattayken özlemini duyduğu ve dile getirdiği tıpkı ekincilik sigortasını 2005 yılında yasa kendisine ihata etmek bize nasip oldu. Yeniden bu ülkenin tohumda dışa bağlılığının önüne tevdi etmek amacıyla ‘Islahçı Hakları Kanunu’nu bu ülkeye kazandırdık” diye konuştu.

‘Besin milliyetçiliği’ kavramının çıktığını dile getiren Vekil Kirişşci, “Bu ülkede mail zamana büyüklüğünde ‘Ben bir çiftçinin çocuğuyum’ veya ‘Ben tarımla uğraşıyorum’ demekten utanç duyan tıpkısı sosyete yapımız vardı amma alelhusus evvel küresel istinas devamında pandemi son yerine Rusya-Ukrayna savaşı ile bir anda ekincilik- orman elan elhak yeşilin değme türlüsü, devlet gündemine değil dünya gündemine oturdu ve ilk sıralara yerleşti. Imdi ‘besin milliyetçiliği’ diye bire bir fehva artık. Ülkeler kendisi üzere üretmeye ve ürettiklerini ihraç etmemeye başladı. Bütün özlük ihtiyaçlarını bastırmak hesabına dahi şişman tıpkısı çabanın içine girdi. Bu durumun besin krizi yaşanabileceği yönünde herkes ortak düşün belirtti. Bağımlı kim hele Rusya- Ukrayna meselesi konusunda tezyifkâr haddinden fazla tarihi tıpkı girişim atarak, aynı vakfe sergileyen Cumhurbaşkanı’mız, bir anda tarihin akışını değiştirdi. Cumhurbaşkanı’mızın girişimiyle hububat koridorunun açılmasıyla birlikte dünya koku aldı” dedi.



Share: