CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse: “Benim o konuda yaptığım tıpkı itirazım yok”

Cumhuriyet El Partisi (CHP) Çorum Saylav Tufan Köse, serencam dönemde karşı çıkan Sungurlu’evet kurulacak Barut ve Fişek Fabrikası’na alın çıktığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Partisinin Çorum’birlikte evet da Türkiye’nin seçme yerinde yapılabilecek lüzumlu amme yatırımı gerekse hür teşebbüs yatırımlarının hiçbirisine cebin çıkmasının bahis konusu olmayacağını tamlayan Milletvekili Köse, “CHP’nin yatırıma alın çıktığını söyleyenlerin ense oruçlu değillerse dinlediklerini anlamamışlardır” dedi.

CHP Takım Başkanvekili Müstakil Hususi’in önceki hafta TBMM’bile düzenlediği matbuat toplantısında, Sungurlu’da temeli atılmış barut fabrikasında çalışacak insanların gelecekte aynı patlama yaşanırsa, depresyon altından cenazelerinin çıkacağı varsayımıyla konuyu ele alırken, Çorum Mebus Tufan Köse’nin iki öğün itiraz ettiğini, geçmiş itirazının işleme alınmamasının konusunda de ikinci itirazını noterlik aracılığı ile gönderdiğini aktardığını hatırlatan CHP Çorum Mebus Tufan Köse, yapılan itiraz ve yaşananların akilane olduğunu ancak Bağımsız Hususi’in bahsettiği itiraz dilekçesinin kendisine ilgilendiren olmadığını söyledi.

“Arasında tıpkı dilekçe var, dilekçenin altında kimin ismi varsa itirazı o yapmıştır” diyen Tufan Köse, “Ekip başkanvekilimiz Hür Özel belki beni onore gelmek amacıyla o konuşmasında itirazı Çorum Mebus Tufan Köse yaptı demiş olabilir, belki irticalen konuşmasından kaynaklanmış tür detayını bilmiyorum. Istida çevreye duygun ayrımsız avukat eliyle verilmiş. Bürokraside bir nice kayırıcı yapılan usulsüzlüklerden rahatsız oluyor. Bu rahatsızlıklarını kuşkusuz dile getirecekler? Kendileri öne çıksa ya aksiyon akitleri feshediliyor ya de tayinleri çıkartılıyor. Duyarsız kalmayı içlerine sindiremiyorlar. Bu anahtar ile bir nice konuda bizleri, umumi merkezimizi evet üstelik ekip başkan vekillerimizi bilgilendiriyorlar. Ayrımsız grup şekilci yâren pratikte yapılan, izzet ciddiyetine yakışmayan, ülfet devletine yakışmayan uygulamaları bizlere iletiyorlar. Bu çerçevede ayrımsız kırtasiyeci Bağımsız Özel’e gelmiş olmalı kim grup başkanvekilimiz üstelik Çorum’la angajmanlı olduğu için benimle ilişkin kendisine aktarmış kabil” şeklinde konuştu.

“Çikolata fabrikası değil barut fabrikası yapılıyor”

Sungurlu’evet kurulacak Barut ve Fişek Fabrikası’na yapılan itirazın kimin vasıtasıyla yapıldığının konunun sunu arık kısmı olduğunu savunun Saylav Köse, “CHP yatırımların önünü vasıta, yapılan yatırımları destekler. Bu konuda ayrımsız yasadışılık, aynı hukuksuzluk var. Çikolata fabrikası kurmuyorsunuz, barut fabrikası yapıyorsunuz. En azından bahsedilen eksiklikleri giderin, çabuk etmeyin. Açın internete bakın Pakistan’de, Hindistan’de, Sakarya’birlikte barut fabrikası, tıntın fişek fabrikası patladı onlarca âdem hayatını kaybetti diye niteleyerek istihbarat var. Kırıkkale’da defalarca patlama oldu, Afyon’da mühimmat patladı 30 askerimiz martir oldu. Bu fabrikalar çok hassas konular yoksa Bağımsız Hususi Çorum’a yapılacak bir yatırıma niye karşı olsun. Konunun takipçisi olacağım” dedi. – ÇORUM



Share: