Motor sporlarının yapıldığı Suğla Yaylası natür turizmi merkezine dönüşüyor

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın tıpkı ayağının düzenlendiği Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Suğla Yaylası, tabiat turizmi merkezine dönüşüyor.

Azdavay’a 8, Pınarbaşı’na ise 12 kilometre uzaklıkta kâin Suğla Yaylası’n Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’na stabil çokça misil eş sahipliği yaptı. Yaylanın natür turizm merkezine dönüştürülmesi amacıyla de proje hazırlandı.

Büyük oranda tamamlanan proje ile yaylaya, ilçedeki 49 köyü temsilen 49 kır evi yapıldı. Bunun beraberinde karavan ve çadır dinlenme kampı alanları dahi eklenen yaylada, motosiklet sporlarının uluslararası düzeyde yapılması üzere çalışmalar devam ediyor.

Azdavay Şehremini Osman Nuri Civelek, AA muhabirine, ilçenin natürel güzellikleri ile dolay plana çıktığını söyledi.

Suğla Yaylası’nda süper enduro ve motokros yarışlarının düzenlendiğini anlatan Civelek, yaylanın geliştirilmesi amacıyla 2019 yılında çalışmalara başladıklarını belirtti.

“Kastamonu’nun bildirme açık şümullü karavan dinlenme kampı alanı olacak”

Yaylada 100 bin metrekareyi kapsayan 3 gölet yaptıklarına bel fail Civelek, şöyle bitmeme etti:

“Burada hedefimiz 49 dağ bayır evi yapmaktı. 19’unu Azdavay’ın katıksız mimarisine makul ambarlardan, eski köy evlerinden dönüşmüş şekilde hizmete fethetmek istiyoruz. Bire Bir birlikte aşçı yaptık. Kastamonu’nun en geniş kapsamlı karavan dinlenme kampı alanı olacak. Yıldız Anadolu Kalkınma Ajansı ile çetin tıpkısı proje yaptık, Vekâlet marifetiyle onaylandı. İnşallah karavan dinlenme kampı alanı üstelik bütün Kastamonu’yu temsilen Suğla Yaylası’nda gerçekleşmiş olacak. Uray Başkanlığı adına otağ dinlenme kampı alanı de yapıyoruz. Keçe kamp alanı, karavan kamp alanı ve 49 evde 240 kişinin ayrımsız anda konaklayabileceği tıpkısı düzlük olacak.”

Projenin yüzdelik 60’ının tamamlandığını dile getiren Civelek, “Suğla Yaylası gerçekte Kastamonu turizmi için doğada konaklamanın bildirme fonksiyoneli, genişlik iyisi, başkaca Gün Batısı Karadeniz’in sunu iyisi olacak benzeri proje. 2023 yılında bölgenin turizmine doğada konaklama kendisine hazır etmiş olacağız. Her tip sportif aktiviteleri, huy turizminin ruhuna akla yatkın gelişigüzel makule aktiviteyi burada göreceksiniz.” diyerek konuştu.

Süper enduro ve motokros yarışları için parkur yapılacak

Civelek, Türkiye Motosiklet Federasyonunun Azdavay bölgesini yarışlar amacıyla uygun bulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Suğla Yaylası’nın adını motosiklet yarışlarıyla dünyaya duyurduk. Motor yarışları dolayısıyla burada enfrastrüktür oluşunca elan büyük projelere imza atmamıza dil oldu. Motor yarışlarını tek antlaşma kenara koymadık. Konaklama ve aktivite alanlarımızı etkilemeyen bir köşesinde, Sarnıç köyü bölgesinde hazne alanlarını dahi birleştirerek süper enduro, motokros yarışlarının yapılacağı parkur yapacağız. Spor enduro yarışları için önümüzdeki sene pistlerimizi hazırlayacağız. Motosiklet yarışlarımızı anadan görme olarak devam ettireceğiz. Türkiye’de yapılan Avrupa şampiyonası ve sair ulusal şampiyonanın en az benzeri ayağının Suğla Yaylası’nda yapılmasını sağlayacağız.”

Share: