Hasta yakınlarının tıbbi sekreteri darbettiği anlar kamerada

ÇORUM’da, Eti Üniversitesi Erol Olçok Terbiye ve Araştırma Hastanesi’nde işyar tıbbı yazman Mehmet Banal, parasız yakını 5 kişinin uğradığı tekme ve yumruklu saldırısı sonucu yaralandı. Şüpheliler gözaltına alınırken, saldırış ajanda hastanenin güvenlik kameralarına giderek yansıdı.

Olay, evvel akşam ezanı saatlerinde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Yetişek ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde meydana geldi. Hastanede görevli Mehmet Gerçekten ile ara sıra rahatsız yakınları beyninde tartışma yaşandı. Gelişmemiş sürede büyüyen ağız dalaşı sırasında parasız yakınları tıbbı yazman Hasis’e tekme ve yumruklarla saldırdı. Şifahane polisi ve düzenlilik görevlilerinin müdahalesi ile Mehmet Süfli’ü saldırganların elinden kurtarıldı. Yaralanan Basit sayrılarevi acil servisinde otama altına alındı. Polis olaya karışan 5 sayrı yakınını gözaltına aldı. Olayla ilişkin anket başlatıldı.

SALDIRI ANIDEN KAMERADATıbbı yazman Mehmet Beribenzer’ün saldırıya uğradığı anlar hastanenin düzenlilik kamerasına giderek yansıdı. Atılım sırasında Gerçekten’ün çifte ve yumrukların hedefi olduğu görülüyor. Görüntülerde, evgin serviste ürkü yaşanırken, hastalanmış ve yakınları sağa sola kaçışmaya çalıştığı meydan alıyor.  SALDIRIYA TEPKİ

Sili Sağlık-İş Sendikası, Tabipler Odası, Keyif-Sen, Türk Esenlik-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Genel Keyif-İş Sendikası üyeleri sayrılarevi önünde toplanarak saldırıya tepkilerini dile getirdi. Münezzeh Esenlik-İş Çorum Idarehane Başkanı Hüsnü Aykan, “Bizler doktoru, hemşiresi, sekreteri, güvenliği, saflık ve klinik çalışanları olarak arada bir ölümle sonuçlanan şiddete maruz kalmaktayız. Gayesi yemeden içmeden hastaya çalışmak olan lüzumlu hayata döndürme, gerekse sağlığını yerine vermek üzere çabalayan, mücahede harcayan keyif emekçileriyiz. Sistemin aksaklıklarından keyif çalışanları mesul değildir. Sağlıkçıya momentum sizin sorununuzun çözümü olmayacaktır” dedi.

Share: