İmamoğlu: Vakit Kaybetmeden “150 Günde 150 Proje” Kapsamında Yekpare 24 Yeşil Alanı İstanbullularla Buluşturacağız

İstanbul Büyükşehir Şehremaneti (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Boğluca Hayat Vadisi’ni hizmete açtı. Projenin açılışını MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’la birlikte fail İmamoğlu, “Orada yetişen çocukların daha bağımsız, doğurucu ve yaratıcı olduklarını göreceksiniz. Doğayla buluştukları takdirde geleceğe bile umutla bakan bireylere dönüşüyorlar. İstanbul’un herhangi bir noktasında projelerimiz devam ediyor. Yalnız ’10 Günde 150 Proje” açılışları döneminde tamlık 24 yeşil düz projemizi İstanbullularla buluşturacağız” dedi.

İBB, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında, Silivri Boğluca Dirim Vadisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Dört etaptan oluşan projenin kestirmece 64 bin metrekarelik 1 ve 2’nci etapları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmayan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Konuşmasında altyapı ve akarsu sorununu halletmek üzere geçmiş Şile’üstelik makro projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, doğudan batıya şehrin 39 ilçesine aynı hizmeti vermekte azimli olduklarını vurguladı. İmamoğlu şunları söyledi:

“RASTGELE YERE EŞİT HİZMET GETİRMEKTEN HAYSIYET DUYARIZ: Bizim için hizmetin; partisi, siyaseti, ayrımcılığı gayrimümkün. Temas yere fiyat hizmeti götürmekten iri sayginlik duyarız. Partizanlığın ve kayırmacılığın milletimize olan zararı ve onlara verdiği huzursuzluğu, onlara verdiği keyifsizliği hepimiz yaşarız, biliriz bunu. Bunun o partisi, bu partisi dahi olanaksız. Bunu sildiğimiz, attığımız zaman; inanın çok elan sevinçli, çokça elan güzel günlere kavuşuruz.

BİR AVUÇ İNSANIN DEĞİL TOPLUMUN MUTLU OLMASININ YAŞATTIĞI ÇALIM TARİFSİZ: Adil, yeşil, doğurucu İstanbul vizyonuyla kente milyonlarca metrekare yeşil kayran kazandırdık ‘150 Günde 150 Proje’ kapsamında her çevrim bakir aynı enfrastrüktür, üretim fabrikaları evet üstelik restorasyonu tamamladık. Moda İskelesi’nin ne kadar mutluluk verdiğini görüyorum. 100 yıl ilk yapılmış bir iskeleyi aslına akla yatkın bire bir biçimde insanımıza kazandırmanın topluma verdiği sağlık, milyonlarca paylaşım, milyonlarca teşekkür. Bunun özü ne biliyor musunuz? Tığ kerim tıpkı milletiz. Asaletimiz, aslımıza olan düşkünlüğümüze ve ona gösterilen hürmete duyduğumuz saygıya dair aynı asalet. Moda İskelesi’ni açılışından itibaren on binlerce insanın gelip gitmesi kamu dahi buna bel. Bahsettiğiniz yapının tabanı inanın bu kadar değil. Ama oradaki ana mesele 20-25 ilkokul yıldır oranın o kuruma, bu şahsa, o kişiye, üzücü kullanımlara tabi edildikten bilahare; çekip alınarak vatandaşa ilişik aynı zemine oturtulmasının etkisinden bahsediyorum. Onun için vatandaşın isteğine, maneviyatına, duygularına hitap ettiğiniz ant tıpkı apaz insanın mutluluğu değil, milletimizin mutluluğuna bakarak hizmetlerinizi yönlendirdiğiniz zaman o mutluluğun size verdiği huzuru, gururu tarif edemem.

24 YEŞİL ALAN İSTANBULLULARLA BULUŞTURACAĞIZ: İstanbul, banko yeşil aynı şehir olmalı. Ayrımsız insanın kapısından çıktıktan sonradan tıpkı parkla buluşması, bire bir yeşil alanla buluşması; çocukların orada özgürcesine oynayabilmeleri haddinden fazla amma çokça eşsiz.

Yeşil alanların insana kattığı huzuru İstanbul’un gelişigüzel sathına yaymakla yükümlüyüz. Orada yetişen ayrıntılar elan hür, orada yetişen torunlar elan doğurucu, elan doğurucu; huy ile buluştukları taktirde geleceğe dahi umutla icra vekili bireylere dönüşüyor. İstanbul’un seçkin noktasında projelerimiz devam ediyor. Hemen bu proje açılışları döneminde bilcümle 24 yeşil alan projemizi İstanbullularla buluşturacağız.

KURBAĞALARIN BİLE METRUKIYET ETTİĞİ DEREDE BUGÜN BALIKLAR YÜZÜYOR Beylikdüzü Uray Başkanlığı dönemimde 700 bin metrekarelik Yaşam Vadisi’ni şehre kazandırdık. Şehrin birçok noktasında yeşil kayran projeleri devam ediyor. Sarıyer’birlikte temeli atılmış Yaşam Vadisi’nin 100 bin metrekarelik birinci etabı sene sonuna büyüklüğünde ziyarete açılacak. Baltalimanı’nda işgalleri kaldırarak şehrin ortasında nazik benzeri yeşil düz umum ettik. Atatürk Şehir Ormanı’nda senelerce ilişkin devir benzeri düzlük yerine kaldı. Neden anca gizli? Tıpkı milyon 200 beniz bin metrekarelik metroyla ulaşılabilen bire bir düzlük. Lütfen tıpkısı devir ziyarete gidin. Kadıköy’da yıllarca esasen hayatımızı aksi etkilemiş Silivri’deki hemşerilerimin de bildiği, hassaten Kars’tan Edirne’ye büyüklüğünde adı duyulan Kurbağalıdere. Kurbağaların üstelik metrukiyet ettiği Kurbağalı Dere’den bahsediyorum. Amma şimdi kurbağaların başkaca balıkların vurdumduymaz döndüğü Kurbağalıdere var.

CUMHURBAŞKANINA BAKANLARA BURADAN TEŞEKKÜRNAME ETMEYİ SAMIMI İSTERİM. AMA BANA BUNU YAŞATMADILAR: Silivri Belediyesi Topluluk İttifakı içerisinde çocuk yuvası için saha tahsisi yapan biricik uray. İş birliği zımnında Silivri Belediye Reisi Volkan Yılmayan’a teşekkürname ediyorum. Tahsis etti, tığ da yaptık. Keşke seçme belediye bunu yapsa. İş birliğinden biz kaçmıyoruz kim. Bu pir aynı öz. Buralarda birbirimize teşekkürname edeceğiz. Bu vaadi aha birbirine olan ferah niyetli yaklaşımla yapamadığı evet dahi geç kaldığı yerde tığ gene desteğe hazırız. Yanardağ As Silivri’bile bakım ederken bambaşka Silivrililer var dahi biz bakım ederken ayrıksı Silivriler mi var? İnsanımıza bakım ediyoruz. İlçe uray başkanlığı yaptım. Benim yaşadığım sıkıntıları ben Volkan Koca’e çektirmem. Bu basiret, ülkemize yayılmalı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu kürsüden teşekkürname edebileceğimiz benzeri hisse senedi birliğimiz olsa bari. Sayın Cumhurbaşkanına, bakanlara buradan teşekkürname etmeyi yürekten isterim. Bana bunu yaşatmadılar, yaşatmıyorlar. Keşke yaşatsalar.”

VOLKAN YILMAZ: İBB İLE İŞ BİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ

İBB ile gelişim birliğiyle Boğluca Dirim Vadisi’ni ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Şehremaneti başkanları, evcil bakım makamları siyasetin karıştırılmaması, siyasetten cavlak tutulması, politik mülahazalardan ırak tutulması gereken yerler.  Sizlerin vergileriyle yapılan hizmetler. Çocuk Yuvası yerlerinin tahsislerinde, örtüsüz dirim alanı merkezlerinin, tuvaletlerin ve birçok projede İstanbul Büyükşehir Belediyemizle iş birliği yaptık. İş birliği yapmaya devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

TOPLAM 245 BİN AKTİF YEŞİL DÜZ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, projeyle ilgilendiren şu bilgileri verdi:

“Toplamda 2,5 kilometre uzunluğundaki vadinin 1,3 kilometrelik kısmını oluşturan 1 ve 2’nci etabını İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 3 ve 4’üncü etabı Silivri Belediyesi üstlendi. Vadinin tüm etapları tamamlandığında dere hattı süresince akıcı bir şekilde yürüyebileceği 245 bin metrekare deli dolu yeşil kayran İstanbullulara kazandırılmış olacak. Silivri Boğluca Dirim Vadisi 1’inci ve 2’nci etaplarında bisiklet yolu, yavru oyun alanları, yurt ve dinlenme alanları fonksiyonunun beraberinde binden çok ağaç ve 10 binden çok çaltı dikimiyle zenginleştirilmiş bölge halkının zaman alacağı aynı alan haline döndürüldü.”



Share: