Konya Büyükşehir “Mobilize Tanıtma Sistemi”ni hayata geçirdi

Konya Büyükşehir “Aktif Haberleşme Sistemi”ni hayata geçirdi

KONYA – Konya Büyükşehir Belediyesi, doğal kıyamet ve yabansı durumlarda okunabilen dijital telsiz danışma imkanı sağlayacak Mobil Haberleşme Sistemi’ni hayata geçirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya ili sınırları içerisinde telsiz danışma kalitesini tezyit etmek üzere Atak Tanıtma Sistemi’ni hayata geçirdi. Konya Büyükşehir Şehremini Tasavvur İbrahim Altay, ast yapısı ve üst yapısıyla elan sunturlu ve yaşanabilir bir Konya üzere çalıştıklarını belirterek, akıbet teknolojik imkanları bile kullanarak devlet genelinde selis bire bir bildirişim zıkkım kurmaya ehemmiyet verdiklerini söyledi. Kıvrak Danışma Sistemi ile telsiz haberleşmesinin kalitesini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Komutan Altay, “Herkes, üzerindeki bakir tohum oynak haberleşme rölesiyle bulunduğu mevkide 40 kilometrelik yarıçapta dijital telsiz enformasyon imkanı sağlıyor. Enerji ihtiyacını üstünde kâin ruz enerji panelleri ile sağlayıcı tümce, güneşin tam olmadığı ateş hava şartlarında ise jel akü grubu ile birlikte tekrar üstünde mevcut jeneratörle hizmetin selis devam etmesine imkan tanıyor” dedi.

Üzerinde kâin pnömatik anten kulesi ile mergup yüksekliğe amelî ulaşılarak 7/24 hazır tıpkı halde telsiz haberleşmenin daha dosdoğru olacağını tabir eden Komutan Altay, “Bütün, kıvrak tanıtma rölesi ile Büyükşehir Belediyemizin telsiz haberleşme sistemlerinde verdiği hizmetin kalitesini elan da artıracak. Arz önemlisi dahi natürel kıran yahut alışılmadık durumlarda el telefonu ve çakılı telefon kadar bulunan danışma sistemlerinin kesildiği anlarda Türkiye’nin ayrımlı bölgelerinde de telsiz haberleşmesinin daima meşgul vaziyette kalmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

İl sınırlarının yüzde 90 alanını kapsayacak şekilde telsiz danışma sistemine eş olan Konya’de, kalıp ve ilçelerde kâin toplanmış 26 telsiz kulesi ile telsiz enformasyon hizmeti sunulmaya devam ediyor.

Share: