İstanbul’un merkezindeki kiralar duygusal sıkıyor! Vatandaşlar bu 3 ilçeden ev arıyor

Ülkemizde enflasyonun dahi etkisiyle artan kiralar vatandaşları zorlamaya bitmeme ediyor. Hele İstanbul’da artan kiralar dolayısıyla ilçe merkezlerine yakın noktalarda ev kiralamak fon oldu. Bu durumdan yeryüzü çok etkilenen gruplar beyninde düz düz emekli, mektepli ve minimal ücretli vatandaşlar ise Arnavutköy, Çatalca ve Silivri ilçelerine yönelmeye başladı.

OCAK BULMA İHTİMALİNE İLİŞKİN RAPOR DÜZENLENDİ

Enflasyon ve bunun birlikte geçim sıkıntısı İstanbul’birlikte tüvana öğrenci, mütekait ve minimal ücretli için mega kentin merkezinde ev bulması imkansızlaştı. ekonomim.com”dan Leyla İlhan’ın haberine göre küsurat pahalılık ve familya fiyatları özellikle “minimum ücretli, zor ve öğrencilerin” İstanbul’birlikte tahaffuz oranlarını düşürüyor. Yurt teknoloji platformu Tapusor.com’un 3 grubun İstanbul’un ilçelerinde bütçelerine makul kiralık ocak bulma ihtimalini hesapladığı rapora bakarak, 3 öğrencinin KYK burslarıyla İstanbul’dahi kiralık daire bulma oranı yüzde 6. Emekliler amacıyla bu devlet İstanbul’dahi yüzdelik 13 olurken, minimum ücretlinin ev bulma oranı da yüzde 33’ün altında tespit edildi. söz konusu grupların kül gelirlerini kiraya harcamaları temel alınarak hazırlanan anlatim, İstanbul’un 39 ilçesinde yurt pazarına en edilen 500 binden fazla emsal üzerinden hazırlandı. İncelemelere göre zor, minimal ücretli ve öğrencilerin İstanbul’üstelik kiralık kat bulma ihtimalinin bildirme efdal olduğu ilçeler Arnavutköy ve Çatalca oldu.

KİRALARIN ÇABUCAK YÜZDE 33’Ü ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA

Yurt pazarı asgari ecir üzerinden analiz edildiğinde ise İstanbul’bile bildirme edilen kiralık kat arzlarının yüzde 33’ü asgari ücretin altında olduğu tayin edildi. Ayrımsız minimum ücretli maaşının tamamını kira giderine ayırması halinde Beşiktaş’ta kiralık ev bulma oranı yüzde 9, Sarıyer’de yüzde 12, Kadıköy ve Bakırköy’de ise yüzde 15 oranında. Bu izzet Çatalca’da yüzde 89, Arnavutköy ve Silivri ilçelerinde yüzde 87’ye büyüklüğünde yükseliyor. İstanbul genelinde familya bulma oranları zorlaşırken, Beşiktaş’ın Dikilitaş mahallesinde minimal ücretin altında binde 21 gayrimenkul arzı bulunurken, bu ölçü Türkali mahallesinde binde 17, Gayrettepe’de binde 8, Mecidiye ve Muradiye mahallelerinde binde 4’e düştü. Türkiye genelinde ise asgari ücretin topu ile kiralık daire bulunabilecek illerin başında Siirt, Bingöl, Ağrı, Muş ve Kars geliyor. Antalya’dahi yurt piyasasına sunma edilen kiralık dairelerin yüzde 37’si asgari ücretle karşılanabiliyorken bu misil İstanbul’bile yüzdelik 38 ve Muğla’birlikte yüzde 43 oranına yükseliyor.

Share: