Yılmayan : “Giresun 2. Organize Endüstri Bölgesi istihdam üssü olacak”

Giresun 2. Tevhit Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Bahadır Yılmayan, Giresun’un Bulancak ilçesi Pazarsuyu mevkisindeki 480.000 m2 alana oturmuş OSB’nin, kesim ekonomisinin ışıltılı yıldızı haline geleceğini söyledi.

Konuyla ilgilendiren açıklamalarda mevcut Yılmaz, “Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı’nca 25.04.2012 tarihinde yapılış protokolü onaylanan Giresun 2. Organize Uran Bölgesi, Nezaret sicil vasıta defterine 278 sicil numarasıyla mamul ve hukuksal kişiliği tescil edilmiştir. Giresun ili Bulancak İlçesi Pazarsuyu mevkiinde beledi 480.000 m2’lik düzlük büyüklüğündeki Giresun 2. Kombinasyon Endüstri Bölgesi; Giresun İl Hususi İdaresi, Bulancak Belediyesi ve Bulancak Tecim ve Sanayi Odası’nın katılımıyla kurulmuştur. Karadeniz Periferi Yolu üstünde Giresun ve Cıvıl Cıvıl illeri arasındadır. Bulancak merkezine 4 km, Piraziz ilçesine 3 km, Giresun merkezine kestirmece 19 km, Kalaba iline 21 km, Cıvıl Cıvıl-Giresun Havaalanına ise 10 km mesafededir” dedi.

“19 sayı üretimevi etkili, 23 adet tahsisli parsel ruhsat ve yapım aşamasında”

“OSB’mizden arsa tahsis talebinde kâin yatırımcı firmalar hile kurulumuzca durumunda incelenerek değerlendirilmekte ve yer tahsisleri bu doğrultuda yapılmaktadır” diyen Yılmayan “OSB’mizde 37 adet firmaya 42 sayı parsel tahsisi yapılmıştır. 19 skor üretimlik hareketli olarak çalışmakta, 23 sayı tahsisli parsel mezuniyet ve yapım aşamasındadır. Faaliyette kâin fabrikalarda tahminî 2 bin 200 fiili istihdam sağlanmıştır. İnşaat halindeki firmaların faaliyete geçmesi ile gelişigüzel, 2023 -2024 yıllarında istihdam hedefi 4.500-5.000 kişidir. Küsurat boş parsellerle ilgilendiren makine imalatı ve nesiç grubundan envestisman yazmak talip kısaca 15-20 firmanın talepleri inceleme aşamasındadır. Ayrıca, OSB yönetsel binası, mesleksel yetişek merkezi, çocuk yuvası ve peyzaj işlerinin da planlanan çalışmalar arasındadır” diye konuştu. – GİRESUN

Share: