Prof. Dr. Arıca, “Suyu yeterince ve zamanında, uygun tıpkısı şekilde içmeliyiz”

Prof. Dr. Arıca, “Suyu yeterince ve eskiden, akla yatkın tıpkısı şekilde içmeliyiz”

YALOVA – Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yapılan serencam araştırmalarda günde yeryüzü az 2 litre akarsu içilmesi gerektiği tezinin çürütüldüğünü belirtilerek, “Suyu yeterince ve vaktiyle, makul aynı şekilde içmeliyiz” dedi.

Prof. Dr. Arıca, hele çocuklarda ve erişkinlerde suyun faydalarını çok gani bilindiğini söyledi. Suyun yarayışlı olduğunu kadar da fazlasının tıbben dokuncalı olduğuna dikkati çeken Arıca, “En Son sâdır yayınlara göre 26 değişik ülkeden 5 binden çok dirilik üstünde suyla ait çalışmalar yapıldı. Özellikle suyun yaşa, cinsiyete, yaşadığı bölgeye, günce aktivitesine bakarak ihtiyacın değiştiğine dair bilgiler var.

Bu bile bize neyi gösteriyor günde arz az 2 litre akarsu için tezini çürütüyor. Bu yayına göre 1 ile 6 litre arasında mütebeddil akarsu ihtiyacımız olabilmektedir” diyerek konuştu.

Bir insanın akarsu ihtiyacının yaşı, seks ve bulunduğu abuhava şartlarına göre tahavvül sağlayabileceğini anlatan Arıca, “Hele haddinden fazla enerjik olduğumuz dönemlerde akarsu ihtiyacımız 2 katına büyüklüğünde çıkabilmektedir. O yüzden sabit 2 litre akarsu amacıyla tezi çürütülmüş bulunmaktadır. Suyun aşkın tüketilmesi böbrekte çok çok denge olacağı amacıyla su hücre içre birikiyor ve vücuttaki sodyum oranını düşürebiliyor ve beyine tıpkı takım zararlara ve ödeme posta açabiliyor. Bu nedenle suyu yeterince ve vaktiyle, uygun aynı şekilde içmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Share: