safra kesesi değil adeta taş ocağı: 4 bin 536 taş çıktı

öd kesesi değil adeta taş ocağı: 4 bin 536 taş daha çok

MANİSA – Manisa’nın Salihli ilçesinde düşünce ağrısı şikayeti ile özel tıpkı hastaneye başvuran İmdat Kartal’ın balast kesesinden operasyon sonrası irili ufaklı 4 bin 536 adet taş çıkarıldı.

Salihli’da işlek İmdat Kartal (66), 3 zaman süren şiddetli us ağrısı dolayısıyla ilçedeki özel aynı hastanenin Umumi Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Osman Vatandaş’a müracaat etti. Op. Dr. Vatandaş marifetiyle yapılan sondaj ve kontroller sonucunda Kartal’ın balast kesesinde taş olduğu tayin edildi. Ameliyata alınan Kartal’ın safra kesesinden irili ufaklı 4 bin 536 adet taş çıkarıldı.

“Bu büyüklüğünde haddinden fazla taş çıkınca haddinden fazla şaşırdım”

Yaşadığı sancının geçmeyince hastaneye gelerek Umumi Cerrahi Uzmanı Cerrah Doktor Osman Vatandaş’a araştırma olduğunu anlatan Kartal, “Yapılan tetebbu sonucunda balast kesemde taş olduğu belirleme edildi. Hocam kolaylıkla ameliyata aldı ve bu taşlardan kurtuldum. Balast kesemden bu büyüklüğünde taş çıkacağını durum edemezdim. Hasis haddinden fazla şaşırdım sözde taş ocağı gibiydi. Bu faaliyetler sonrası yeniden sağlığıma kavuştuğum amacıyla çok amma çok mutluyum” dedi.

“İrili ufaklı bilcümle 4 bin 536 taş bundan sonra”

Hastanın kendilerine akıl ağrısı şikayetiyle müracaat ettiğini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Hekim Osman Yurttaş ise “Yapılan istikşaf ve tahlillerinde safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Bu taşlardan aynı tanesi balast kesesindeki kanalın ağzını kapatmış. Bu nedenle öd kesesi şişerek iltihaplanma oluşuk. Bu nedenle ivedi ameliyat kararı aldık. Ayrımsız zamanda nesil fıtığı rahatsızlığı olan hastamızın 1 saat süren ameliyatı böylelikle hem göbek fıtığını hem dahi safra kesesi taşlarından kaynaklanan rahatsızlığını giderdik. İlginç olan safra kesesindeki taşların sayısı. Susam tanesi büyüklüğü ile mısır tanesi büyüklüğü ortada değişen mecmu 4 bin 536 sayı taş çıkartıldı. Bu kadar haddinden fazla sayıda taş nadiren tamam. Genelde bire bir veya 2 taş dahi balast kesesine düşer. Fakat hastamız oldukça şanslı tek taş kanala düşmemiş” diye niteleyerek konuştu.

Share: