Familya ve Içtimai Hizmetler Bakanı Izdıraplı: “Zaman 50 ayrı başlıkta toplumsal yardım yapıyoruz”

Sülale ve Içtimai Hizmetler Bakanı Üzüntülü: “Zaman 50 ayrı başlıkta toplumsal müzaheret yapıyoruz”

“Kamunun toplanmış toplumsal müzaheret desteğinin yüzde 82’sini bakanlık yerine tığ yapıyoruz”

ADANA – Ev ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Bahir Kederli, kamunun toplam içtimai arkalama desteğinin yüzdelik 82’sini bakanlık yerine kendilerinin yaptıklarını söyleyerek, “Sonuç derece saydam, belirgin ve adaletli bire bir bütün kurduk” dedi.

Ocak ve Içtimai Hizmetler Bakanı Yoğunluk Acılı, Adana’da SELIM Fırka 102. İl Meşveret Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Karı ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Acılı, YANLIŞSIZ Öğür’nin Türkiye’dahi siyasetin parametresini değiştirdiğini tabir ederek, “Siyasete iadeyi itibarı sağlayıcı partidir AK Tümen. SELIM Tümen’nin iktidara geldiği devir de iktidara namzet olduğu zamandaki siyasal tabloyu lütfen gözünüzün önüne getirin. Türkiye’dahi pahalılık neredeyse yüzdelik 100’lerin üzerine çıkacak, gecelik faizler yüzdelik 3.000’leri vesaireyi bulduğu dönemler var. İnanılmaz tıpkısı fütur var az daha battı batıyor denilen tıpkısı zamanda siyasete on paralık çekinmezlik duyulmayan, yapılan araştırmalarda yiğitlik sıralamasının genişlik madun basamaklarında olan bir zamanda DOĞRU Fırka siyasete öncelikle siyasete iadeyi itibarını sağladık. Lütfen 2002 seçimlerine hazırlandığımız 2001’bile bünye sürecimizi tıpkısı hatırlayın. Cumhurbaşkanımız o ahit siyasi yasaklı. Yıpranmamış cezaevinden derkenar, memlekette yaşama başı milli dirimsel kestirmece 3 bin dolar civarıydı. IMF’ye acun büyüklüğünde namus borcu, seçkin dönüş birileri geliyor gidiyor. 500 milyon dolar kredi keşfetmek üzere o zamanki yöneticilerimiz başlık husus gezmişti. Bu koşullar altında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Tümen kuruldu ve yönetime talip oldu. Cumhurbaşkanımız, o zamanki Genel Başkanımız yasaklı, öğür yeni müesses, seçime gidiyoruz, memleketin evinsiz arasında ve bu şartlar altında cumhurbaşkanımızın intihap vaatlerini lütfen hatırlayın. 3 madde söylemişti. 1’ncisi 3Y idi. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla savaş idi. 2’ncisi da 3 sene bizden tıpkısı madde istemeyin idi. Kemerleri sıkmaya bitmeme edeceğiz. Vatandaşa vaadi buydu. Alışılagelen şartlarda aynı seçime giderken vatandaşa sana 3 sene bir özdek yapmayacağım, tümsekli sıkmaya devam edeceksin denir mi? Dedi. Illet? Çünkü o devir öyle denmesi gerekiyordu. O şartlarda gerçekçi tıpkısı mücadele edebilmek amacıyla vatandaşa doğrunun söylenmesi gerekiyordu” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımız liderlik özelliğiyle Rusya- Ukrayna krizinin arabulucusu oldu”

Bakanı Kükremek Kederli, yemeden içmeden Ukrayna-Rusya krizindeki tutumuna bakarak Türkiye’nin nerede durduğunu ve elbet ehemmiyet taşıdığını görmenin tür olduğunu kaydederek, “Ukrayna Rusya krizi ilk çıktığında ilk düşünülen molekül. Sunma çok Ukrayna’evet veya Rusya’ya yakın çizgi komşularının bundan menfi etkileneceğiydi. Hastalık? Zira tığ Türkiye adına erke tedarikinin hele doğalgaz tedarikinin yüzde 40’ını direkt Rusya’dan alıyoruz. Almanya’nın milletvekillerine ‘meclise giderken yanınıza battaniye alın’ dediği, vatandaşlarına ‘Türkiye’ye, Antalya’evet, cenup sahillerine eş kışın düşünmeyin’ dediği tıpkısı zamanda arz haddinden fazla etkilenecek devlet bizdik alışılagelen şartlarda. Hangi oldu, tam tersi oldu? Tamam bittabi oldu? Sadece aynı biricik, Cumhurbaşkanımızın önderlik özelliği başka hiçbir açıklaması bulunmayan. Hemen Cumhurbaşkanımızın önderlik özelliğiyle Rusya, Ukrayna krizinin arabulucusu, abra sağlayıcısı ve krizin çokça yetişkin noktalarda müdahil olup krizi çözen yan oldu. Tahıl krizi bizim amacıyla birkaç buz tıpkı molekül değil. Bizim amacıyla çokça gündelik aynı maslahat imiş kabil görüyoruz. Ukrayna’nın tahılının Ukrayna dışına taşınması Afrika kıtasında 10 milyon insanın açlık tehlikesinden kurtarılması demektir. 10 milyon insandan bahsediyoruz. Bu büyüklüğünde esas esaslı nazik işlerden bahsediyoruz. Biz Türkiye adına bu süreçte yer ufak bire bir maraza duyduk mu? Doğalgazımız kısıldı mı? Enerjimiz kısıldı mı? Bibi elan erke maliyetlerinin yüzde 80’e yakınını sübvanse etmeye bu ululuk devam ediyor. Ne sebeple kuşkusuz oldu? Hoppadak Cumhurbaşkanımızın iradesi ve önderlik özelliği sayesinde” dedi.

“Kamunun bütün sosyal yardım desteğinin yüzde 82’sini vekâlet adına tığ yapıyoruz”

Içtimai yardımların bakanlığın temel iş alanlarından birisi olduğunun altını çizen Kederli, şunları söyledi:

“Kamunun bütün içtimai arkalama desteğinin yüzdelik 82’sini bakanlık olarak biz yapıyoruz. Geçen yıllarda şöyle bire bir eleştiri vardı, hatırlayacaksınız, yandaşlara yardım edildi şeklinde. Ben birlikte çıktım, şunu söyledim dedim ki, ya varsa lütfen getirin bize söyleyin, türe etmediğini düşündüğünüz birileri varsa çıplak televizyonlardan buyurun getirin ve söyleyin. yegâne gelmedi arkadaşlar. biricik gelmedi. Münasebet? Zira akıbet derece transparan, sonuç paye boş son paye adaletli bire bir herkes kurduk. Tığ içtimai müzaheret ihtiyaçlarının kimliğine kim olduğuna, meşrebine bakmıyoruz, bizim üzere biricik aynı kutur var, gerekseme sahibi mi değil mi? Dizge serencam paye slayt işliyor. Nedeniyle bu anlamda da alnımız ak yüzümüz elhamdülillah arı. Toplumsal teavün, el birliği vakıflarımız tarafından Adana’bile 16 sosyal teavün tesanüt vakfımızla çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. Baktığımızda bu çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. 2022 yılı amacıyla Adana’ya Aile-Ilk Teşrin döneminde 105 milyon göndermişiz. 41 milyon da katma periyodik behre göndermişiz. Gıda, yetişek, afiyet, koşullu nakit transferi ile proje desteklerini içene alıp içine kayran içtimai yardım programlarımızı 2003 yılından bu yana uygulamaya devam ediyoruz.”

“Zaman 50 ayrı başlıkta toplumsal yardım yapıyoruz”

Nazır Izdıraplı, 2002 yılında yalnız 4 tür sosyal müzaheret olduğunu hatırlatarak, “Zaman 50 ayrı başlıkta sosyal müzaheret yapıyoruz. Illet? Bizim milletimize benzeri sözümüz var. Diyoruz kim milletimiz hayatının hangi evresinde devletin desteğine ihtiyaç duyarsa biz orada olacağız. Orada oluyoruz. Bu başlıklar onlar için oluşturuldu. Bakın er ailesi, desteği, çeri çocuğu, desteği, çoklu doğum yardımı, işte süreğen hastalıklarda faaliyet desteği. Değme birisi değişik ihtiyaca binaen hazırlanmış programlar. Önümüzdeki süreçte Cenabıhak kader ederse 2023 yılında kullanılmamış başlıklar gelişecek” dedi.

Share: