KAHRAMANMARAŞ – Yaşından çok şampiyonluğu olan mânialı yüzücünün hedefi, Avrupa ve dünya şampiyonluklar

Kahramanmaraş’ta çırılçıplak bedensel özürlü olduğu amacıyla takviye değnekleriyle yürüyebilen 18 yaşındaki Muhammet Mustafa Karagün, 4 yılda türlü kulvarlarda katıldığı şampiyonlarda 50 madalya kazanarak 25 kat Türkiye şampiyonu oldu.

Onikişubat ilçesinde güçlü doğuştan bedenî mânialı ortaöğretim öğrencisi Muhammet Mustafa Karagün, televizyonda izlediği paralimpik oyunlardan etkilenerek yüzme sporcusu olmaya değişmeyen verdi.

Ailesinin dahi desteğiyle Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yüzme kursuna taşıt yaptıran ve bodur süredeki azmiyle Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübüne seçilen Karagün, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu marifetiyle Trabzon, Aksaray, Sazak ve Gaziantep ve Konya’da muhtelif tarihlerde düzenlenen turnuvalarda Türkiye şampiyonlukları kazandı.

4 sene ilk başladığı yüzme sporuyla katıldığı çeşitli yarışmalarda 50 madalya kazanarak 25 öğün Türkiye şampiyonu olan zinde sporcu, yaşama bağlandığı sporla henüz kocaman başarılar fethetmek istiyor.

Haftada 5 dönme 6 saat Kahramanmaraş Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sınırlı yüzme havuzunda protezli antrenörü Yüksek Teferruatlı ile çalışmalarını sürdüren Karagün, sunma balaban hayali olan milli formayı giyebilmek üzere çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Muhammet Mustafa Karagün, AA muhabirine, henüz küçük yaşlarda ailesinin yönlendirmesiyle tenise başladığını fakat yüzmeyi daha çok sevdiğinden belde bu alana geçtiğini anlattı.

“Barajları bir tane tek zorluyorum”

Karagün, Türkiye’nin bir nice ilinde katıldığı turnuvalarda S7 kategorisinde 50 madalya kazandığını ve bunlardan 25’nin Türkiye birinciliği olduğunu söyledi.

Milli biçim yısa etmek amacıyla çalışmalarına kesintisiz bitmeme ettiğini rapor fail Karagün, şöyle konuştu:

“En büyük hedefim Avrupa barajlarını geçip milli takıma kullanmak ve Avrupa’de yarışlara katılmak. Daha sonra de acun şampiyonluğuna gelmek istiyorum. Onun üzere çokça çalışıyorum. Günde 6 saate mümasil alıştırma yapıyorum. 4 saati yüzme 2 saati özel fitness hocalarıyla çalışıyorum. İstiklal Marşı’mızı Avrupa’birlikte okutabilmek istiyorum. Bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Havuza girince uçuyormuş gibi hissediyorum. Bu antrenmanların bana kattığı ayrımsız madde. Kendimi 50 metre kelebek stilinde haddinden fazla geliştirdim. Bu alanda acun barajlarını geçmeye çalışıyorum. Elan önceden 400 metre başıboş kategorisinde acun barajını geçmiştim. Barajları yegâne tek zorluyorum.”

“Antrenörü sporcusuyla çekicilik duyuyor”

Çalıştırıcı Mualla Ayrıntılı bile Muhammet Mustafa Karagün’ün 6-7 Aralık’ta gerçekleştirilen Mal Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Topluluk Seçilmiş Yarışması’nda S7 kategorisinde 6 Türkiye birinciliği ile 1 Türkiye ikinciliği kazandığını söyledi.

Karagün’ün ati vadeden zinde aynı sporcu olduğunu belirten Etraflı, sporcusunun ati sene Avrupa barajlarını geçeceğine inandığını belirtti.

Haftada 5 ahit antrenmanlarla çalışmalara bitmeme ettiklerini anlatan Etraflı, “Azimli ve gözü aç olduğu için Muhammet, 4 yılda balaban tıpkı küşayiş katetti. İnşallah yaşı taze, çıktı dereceleri geliştireceğine inanıyorum. Bununla ilgilide çalışmalarımız devam ediyor. Muhammet, bu zamana büyüklüğünde birçok madalya kazandı. İnşallah bundan sonraki hedefimiz Muhammet’i milli takıma gönderip ülkemizi arz bol şekilde külah etmesini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Share: