Dışişleri Nazır Yardımcısı Kaymakcı: “TBB’nin katkılarıyla Avrupa Elektrik Haftasına belediyelerimiz katılımı faziletli tıpkısı seviyeye ulaştı”

Dışişleri Nazır Yardımcısı ve AKARSU Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “TBB’nin katkılarıyla Avrupa Zindelik Haftasına belediyelerimiz katılımı efdal aynı seviyeye ulaştı” dedi.

Dışişleri Vekil Yardımcısı ve AB Başkanı Sefirikebir Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığındaki ofisinden Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) binasında gerçekleştirilen 2022 yılı Avrupa Hareket Haftası lansman toplantısına Helsinki adını verdiği bisikletiyle gitti. Lansman toplantısına TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, SUTAŞ Türkiye Delegasyonu Başbuğ Yardımcısı Sefirikebir Müsteşar Eleftheria Pertzinidou, DENIZ Periyot Başkanı Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, Kasaba ve Kentçilik, İklim Değişikliği Bakanlığı Yerli Yönetimler Umumi Müdürü Turan Han ile mütenevvi bakanlıklar ve belediyelerden temsilciler katıldı. Kaymakcı, “TBB’nin katkılarıyla Avrupa Cıvıltı Haftasına belediyelerimiz katılımı erdemli ayrımsız seviyeye ulaştı” dedi.

AB Çağ Başkanı Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek’le gelişigüzel pedal çeviren Vekil Yardımcısı Kaymakcı, “Bu seneki ‘tema’sı ‘daha dolgunca bağlantılar’ olan Avrupa Faaliyet Haftası kapsamında yapılmakta olan etkinlikler vasıtasıyla, sürdürülebilir ulaşıma dayalı bol örneklerin çoğaltılmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kentlerimizde kalan derrace kullanımının altını çizen Kaymakcı, bisikletin bile tıpkısı çevirgeç, bisikletlilerin dahi çoban olduğunu rapor ederek, trafik kurallarına uymanın ve çapraz saygının, vasıta, bulaşan ve gidiş geliş güvenliği bakımından önemine özen çekti.

Avrupa Hareketlilik Haftası, değme yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında değişik Avrupa ülkeleri ile gelişigüzel ayrımsız SU namzet ülkesi olan ülkemizde üstelik mütenevvi etkinliklerle kutlanıyor. – ANKARA



Share: