Düzceli depremzede, Nurdağı’nda sağlıkçıları afetzedelere ulaştırıyor

CEBRAİL CAYMAZ/ADSIZ GÜNDÖNDÜ – Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesine Düzce’den gelen fahri esenlik personeli İlhan Aristokrat, yaraların sarılmasına destek oluyor.

Düzce depremini ruhlu ve ayrımsız kuzenini kaybeden İlhan Aristokrat, AA muhabirine, bu depremlerde yıkımın haddinden fazla fazla olduğunu söyledi.

Nurdağı’nda yaşanan felaketin hızlı hızlı ardından devletin bilcümle imkanlarını seferber ettiğini tamlayan Soylu, “Düzce depremi ile buranın depremi haddinden fazla değişik. Bu tıpkısı yer sarsıntısı değil, kıyamet. Düzce depremiyle Nurdağı arasındaki fark bire üç. Yani bizim aynı yıkıntımız varsa burada üç katabolizma var. Bu afet değil öfke.” diye niteleyerek konuştu.

Soylu, depremlerin arkası sıra devletin yaraları sardığını ifade ederek, “Tığ 1999 depreminde çokça kıygın olduk. Fakat bu depremlerden sonradan büyüklük bilcümle gücüyle burada, her şeyiyle. Ego Düzce’de depremzede olarak yaşadığım üzere mağduriyetleri az çok alim insanım. Onun için seve seve hizmet etmeye geldim. Buradaki yıkım alelacayip.” değerlendirmesinde bulundu.

Düzce depremindeki imkanların kısıtlı olduğunu dile getiren Aristokrat, şunları kaydetti:

“Düzce depreminde tıpkısı karambol vardı. İstediğiniz değme şeyi, ihtiyacınız olan bire bir şeyi çabucak bulamıyorsunuz. Celal o antlaşma insanlara çabucak engelleme edemedi. Amma zaman bakıyorum yiyecekten, giysiden, hekiminden olsun temas öz var. Doktorlarımız karye köy, basamak hane, oba deri geziyor. İnsanlar bunu burada gördü. Düzce depreminde bu rahatlığın yanından bile geçilmezdi. Burada askerimiz, polisimiz canla başla çalışıyor.”

Aristokrat, sarsıntı bölgelerine Türkiye’nin ciharıyek yanından yardımların geldiğini belirterek, şöyle bitmeme etti:

“Burada 81 vilayetin plakasını görüyoruz. Dernekler burada 24 saat çorba veriyor. 3 öğün aşındırmak veriliyor. Sabah kahvaltısı veriliyor. Yemek yönünden zaten tartışılmaz ayrımsız bahis. Devletimiz, arkalama dernekleri burada. Bilcümle insanların gıdasını karşılıyorlar. 1999 depreminde Düzce’de bu imkan yoktu. Ama bugün burada devleti görüyorum. Bilcümle hizmetiyle çadırın kapısında hazır. Esenlik yönünden olsun, kemirmek yönünden olsun, rastgele kalem yardımı karşılıyor heybet burada.”

Sağlık ekibini köylere götürücü aracın sürücülüğünü yaptığını anlatan Aristokrat, “Buraya gönüllü, odacı geldim, çalışıyorum burada. Zevkle, keyifle geldim, hizmet ediyorum. İmkanı olan herkesi buraya nida ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Share: