Tunceli’nin enstrümanda yetenekli çocukları yıpranmamış aynı hayata başlık seyrekleştirmek istiyor

Tunceli’deki Pir Sanatlar Lisesi’nde çalgı aleti kullanmada kendilerini geliştiren öğrenciler, kariyerlerine sanatta bitmeme yazar geleceğin müzisyenleri görünmek istiyor.

İlde üç yıl ilk açılan, 14 öğretmenin fariza yaptığı Sunturlu Sanatlar Lisesinde, müzik ve resimde kariyer fora etmek isteyen öğrencilere, çocukluktan mevrut yeteneklerini eğitimlerle organize fırsatı veriliyor.

Yetenekleri kapsamında bu liseye yerleşen öğrenciler, çalgı aleti alanında akademik ve kılgılı eğitimler alıyor.

Öğretmenlerinin desteğinde öğrenciler, rabıt, taraf flüt, yay, piyano, darbuka, gitar ve çello kadar enstrümanları çalıyor.

Kentteki etkinliklerde de tayf alıyorlar

Zaman ahit kentteki kültürel etkinliklerde görüntü almaya başlayan öğrenciler, sanatta terfian, gelecekte bu alanda ongun bire bir kariyere ehil olmayı hedefliyor.

Okulda başmuallim yardımcılığı yapan sarıklı Musa Dolgun, AA muhabirine, Tunceli deyince bir nice insanın aklına konuşma geldiğini söyledi.

Kentte özellikle çalgı aleti alanında çok balaban gelişmelerin olduğunu belirten Dolgun, çocukların rastgele güzeşte dönme ayrımlı enstrümanlar çalmaya yöneldiğini dile getirdi.

Domuzuna Sanatlar Lisesinin 2020’bile açıldığını hatırlatan Toplu, şöyle konuştu:

“Okulumuzda 40 öğrenciyle yetişek öğretime bitmeme etmekteyiz. 20 öğrencimiz gösterici, 20 öğrencimiz üstelik müzikle uğraşıyor ve çocuklarımız branşlarına müstesna durumda. Yay, bağlama, piyano, yan flavta ve çello kabil enstrümanları araklayan öğrencilerimiz var. Bu konuda dahi öğrencilere bindi olan dolgunca öğretmenlerimiz okulda görev yapıyor. Çocuklarımız öğretmenleri eşliğinde kalburüstü icraat sergiliyor.”

Şişman, okuldan mezun olan öğrencilerin değişik üniversitelerin konservatuvarını kazanabileceğini belirterek, “Müzakere ve müzikle iç içe tıpkı dirim düşünen öğrencilerimiz buradan kendilerini geliştirerek bakir ayrımsız hayata husus aralayabiliyorlar. Tığ birlikte yolculuklarında onlara zevcelik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimi besteci kimi keman virtüözü girmek istiyor

Öğrencilerden Zilan Tokmak, ekol sebebiyle güncelik bilgisi ve müziğe yönelik akademik bilgiler öğrendiğini anlattı.

Yan flavta çalmada kendini geliştirmeye çalıştığını tabir fail Tokmak, “Gelecekte maestro koyulmak istiyorum. Kendi şarkılarımı üreterek insanlarla duygularımı tutmak istiyorum.” dedi.

Babası sebebiyle müzikle tanışan Muazzez Munzur Dinler dahi küçük yaşta yay çalmaya başladığını ve mebzul benzeri yay virtüözü olmayı hedeflediğini belirtti.

Hüseyin Iye Güler ise okuldaki enstrüman çalışmalarıyla kendini donattığını ve değme güzeşte zaman kullanılmamış parçalar öğrenerek repertuvarını zenginleştirdiğini vurguladı.

Müzikle ilgilenmeyi çok sevdiğini tamlayan Güler, “İlerleyen yıllardaki hedefim bol benzeri piyanist olduktan bilahare insanlara iyicene müzikler arz etmek istiyorum.” diyerek konuştu.

Mehmet Sakıncasız Köşe birlikte internette izlediği çello videosu sonrası enstrümanı çalmadaki yeteneğini yükseltmek üzere Tunceli Güzelce Sanatlar Lisesine anahtar yaptırdığını söyledi.

Share: