BBC, çarkıt krallık dadısına ödence ödeyecek

BBC, iki prensin babası, veliaht Prens Charles ile ilişkisi olduğu ve kürtaj yaptırdığı yönündeki batıl iddialar yüzünden Tiggy yerine aşina Alexandra Pettifer’den Yüksek Murafaa nezdinde kusur diledi.

Mahkemede okunan metinde, BBC’nin, Pettifer’ın Prens Charles’la ilişkisi olduğu karışma tıpkısı kol gerçekdışı iddianın şuurlu biçimde ortaya atıldığı söylenirken iddiaların asıl sebebinin William ve Harry’nin annesi Prenses Diana’dan hususi röportaj kabul etme çabalarının parçası olduğu kaydedildi.

BBC: Pettifer ve ailesine sunulan sakil ve mufassal sürekli beis amacıyla serencam derece üzgünüz

BBC’nin aktardığına göre Pettifer’in avukatı Louise Prince, cali iddiaların etraflı yıllar süresince kilolu şahsi sonuçlara defa açtığını dile getirdi. BBC, Pettifer ve ailesine sunulan “ciddi ve detaylı sürekli zarar için akıbet evre üzgün” olduklarını bildirdi.

BBC’nin, ödeyeceği tazminat miktarı açıklanmasa dahi sorun masraflarını da karşılayacağı ifade edildi.

Hangi olmuştu?

1995’te BBC’birlikte yayınlanan Panorama programında Prenses Diana ile röportaj işleyen gazeteci Martin Bashir’in prensese yayılmak amacıyla yapmacıklı belgeler kullandığına dayalı sabık sene sormaca açılmıştı. Soruşturmada, röportajın cali belgeler kullanılarak elde edildiği ve BBC’nin “sıdk ve şeffaflık standartlarına” uymadığı saptanmıştı.

Dadıyla ait haberlerin üstelik bu röportaj amacıyla yayıldığının ortaya çıktığı sormaca sonrası, BBC bu mülakat cihetiyle kraliyet ailesinden kusur dilemişti.

Prenses Diana’nın portresi Londra’bile sergileniyor

 

Prenses Diana’nın albümünden özel fotoğraflar

 

Prens Charles ve Diana’nın dernek pastası bin 850 sterline satıldı

 

Prenses Diana’nın çocukluk bisikleti belirgin artırmaya çıkarılıyor

 

Prenses Diana birlikte Hollywood planları yapıyormuş

 

Prens Charles’ın Prenses Diana’ya alamet hediyesi 635 bin TL’ye satıldı

 

Share: