Kedi mamasında iri risk

Nestle’nin kedi ve köpek maması üreten zir markası Purina’nın bazen ürünlerinde zararlı kimyasallara rastlandı.

Fransa’nın resmi yavaş kitap uyartı sistemi Rappel Conso, Türkiye dahil bir nice ülkede satışta olan Pro Tasrif Somonlu Çorak Pisik Maması, Pro Traksiyon Özgün Kitten Tavuklu Çocuk Kedi Maması ve Purina One Junior Tavuklu Yavru Pisik Maması ürünlerinde, su arıtımında makbul kimyasalların kedi için dokuncalı olabilecek kalıntılara rastlanılmasından yağlık bu ürünlerin toplatılmasına değişmeyen verildiğini duyurdu.

Ürünlerin riziko barındıran sekans numaralarının bile paylaşıldığı ilanda, bu ürünleri satın alanların ürünü kullanmaması, kamera bildirişim merkezi ile iletişim kurması ve ürünleri bulunmayan etmesine yönelik tavsiyelere meydan verildi.

RESMİ MAKAMLAR VE ŞİRKET SINMIŞ

Habertürk’te düzlük düzlük habere göre resmi makamlardan ve Nestle Purina’dan daha aynı izah yapılmadı. E-tecim sitesi Amazon’dan ise bahis konusu ürünleri satın alanlara ihtar mesajı gönderilmeye başlandı.

Amazon Türkiye’nin müşterilerine gönderdiği uyarı mesajında, “Fransa’nın yavaş ürünler üzere Uyarı Sistemi (Rappel Conso) Amazon.com.tr üzerinden satın alınan iz için belirtilen aynı iz güvenliği bilgisine ehil. Kitap şu güç maddeyi içeriyor gibi; yavaş kimyasallar” denildi.

HANGI OLMUŞTU?

Nestle, güdük bire bir süre ilk Avustralya’daki Purina PetCare yerli hayvan yemi üretim fabrikasını yenilemek üzere 90 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı. Böylecene, şirketin serencam 10 yılda söz konusu fabrikaya yaptığı yatırımın 200 milyon doları bulduğu anlatım edilmişti. Ortaklık, Haziran ayında dahi Tayland’ın Rayong kentinde 144 milyon dolarlık kullanılmamış fabrikasını devreye almıştı.

Share: