Yerli silahlar 80’in üstünde ülkeye ihraç ediliyor

Evcil silahlar 80’in üzerinde ülkeye ihraç ediliyor

Türkiye savunma sanayii sektörü 2023’te yüzdelik 30 dış satım artışı hedefliyor

VADI EXPO Defans, Havacılık ve Gök Uran Fuarı, 25-28 Ilk Teşrin’birlikte gerçekleşecek

İSTANBUL – Türk mühendisler eliyle geliştirilen yerli silahlar dünyaya ihraç ediliyor. 80’in üzerinde ülkeye ihraç edilen yerli silahlar Türk savunma sanayii sektörünün ihracatına da oylumlu yardım sağlıyor. 25-28 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek DÜZLÜK EXPO Defans, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda yerel üretim silahlar da sergilenecek. Özellikle ESIR yoluyla deste gören silahlar Asya ve Afrika’daki ülkelerin kolluk kuvvetleri vasıtasıyla tercih ediliyor.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın bildirme iri sanayi kümesi MEYDAN İstanbul aracılığıyla düzenlenen YER EXPO Savunma, Havacılık ve Gök Sanayi Fuarı, 25-28 Teşrinievvel 2022 tarihleri beyninde gerçekleşecek. Savunma uran şirketlerinden KOBİ’lere, üniversitelere, tedarikçilere ve Ar-Ge merkezlerine büyüklüğünde defans, havacılık ve gök sektörünün kül paydaşlarını fuarda tıpkısı araya ati. Fuar ayrımsız zamanda hem katılımcılara hem birlikte ziyaretçilere eke iş birliği fırsatları sunacak.

Türkiye bu yılın önceki 9 ayında savunma ve havacılık sanayiinde geçtiğimiz yılın tıpkısı dönemine bakarak yüzdelik 42,2 artışla 2 milyar 636 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 10 sene önceki 800 milyon dolar civarında olan defans sanayii ihracatı bu yıl fuarla gelişigüzel 4,5 bilyon doların üstünde olması hedefleniyor.

Öte yandan Türk mühendisler vasıtasıyla geliştirilen evcil silahlar birlikte fuarda sergilenecek. 80’in üzerinde ülkeye ihraç edilen yerli silahlar Türk defans sanayii sektörünün ihracatına de heybetli yardım sağlıyor. 25-28 Teşrinievvel 2022 tarihlerinde düzenlenecek YER EXPO Savunma, Havacılık ve Gök Uran Fuarı’nda domestik istihsal silahlar sergilenecek. Alelhusus BENDE tarafından bağlam gören silahlar Asya ve Afrika’daki ülkelerin manşet kuvvetleri vasıtasıyla birlikte yeğleme ediliyor. Sarsılmaz Cebe Endüstri A.Ş.’nin Düzce’deki fabrikasında 300’ün üstünde ürün Türk mühendisleri aracılığıyla geliştirilerek dünyaya ihraç ediliyor.

“Fuarla alay malay savunma sanayiinde 4,5 bilyon doların üstünde bir ihracat hedefliyoruz”

SAHA İstanbul Umumi Sekreteri İlhami Bahadır, “YER Expo’ya 57 devlet katılacak. Bu ülkelerin 11’inde icra vekili düzeyinde katılımı olacak. Antrparantez tıpkı ülkeden dahi başbakan düzeyinde bir katılım olacak. Bu fuarda ilk defa sergilenecek olan mahsulat bile var. Bu fuarda hele öne anlamak istediğimiz insansız bahir araçları konusu olacak. İnsansız deniz araçları üzerine üstelik Türkiye ayrımsız insansız albeni araçları gibi tıpkısı potansiyel elde etti. Bu fuarda ecnebi katılımcılarımıza insansız deniz araçlarımızı sunuyor olacağız. Bire Bir şekilde cephane teknolojilerimizde, elektronik sistemlerde ve insansız kişmiri araçlarında haddinden fazla mehabetli gelişmeler var. Türkiye’nin son dönemlerde hele artım trendinde olan savunma sanayii ihracatı, bu fuarla birlikte 4,5 milyar doların üzerinde tıpkı ihracat hedefliyor” açıklamalarında bulundu.

Aliş: “Savunma sanayii sektörünün 2023 yılındaki ihracatında yüzde 30 artış olacağını düşünüyorum”

Sarsılmaz Zırh Uran Umumi Heyet Başkanı Seçme Aral Aliş, 80’in üzerinde ülkeye dış satım yaptıklarının altını çizerek, “Bir Nice alanda 300’ün üzerinde ürünümüz var. Değişik kategorilerdeki ürünlere iyesi olmak ihracata genişlik büyük desteği sağlıyor. Vakit Kaybetmeden Amerika, Avrupa yahut Afrika değil, dünyanın seçme ülkesinde var olmaya başladık. Sivil silahlarımızı artık KÖLE’ye ihraç ediyoruz. Kolluk kuvvetlerinin kullandığı silahları birlikte genellikle Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkeler alıyor. Türkiye’nin defans sanayisinde balaban bir dış satım artışı var. Şu anda ihracat fail sektörler içerisinde sunma büyük çoğalma oranı savunma sanayiinde. Şu anda Türkiye’nin defans sanayii ihracatı 4 milyar dolar seviyesinde. Defans sanayii sektörünün 2023 yılındaki ihracatında yüzde 30 henüz çok artım olacağını düşünüyorum” dedi.

Sarsılmaz Silah Endüstri Umum Müdür Yardımcısı Nuri Kızıltan, “Defans sektörü Türkiye’bile hele sonuç 10 yıldır güvenilmez ayrımsız ivme kazandı. Dünyada seçkin noktada patırtılı getiren aynı aşamadayız. 80’in üzerinde ülkeye dış satım yapıyoruz. Şu anda az daha 3-4 ordunun silahını karşılayacak yapıya geldik ve bu noktada siparişlerimizi de aldık. Askeri silahlar konusunda, nazik tıpkısı etap kaydedildi” diyerek konuştu.

Fuar, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Defans Bakanlığı, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı, Tecim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle 25-28 Teşrinievvel 2022 tarihleri beyninde düzenlenecek.

Share: