‘Türkiye Kart’ uygulamasına 65 gözyaşı üstü vatandaşlardan umum destek

‘Türkiye Iri’ uygulamasına 65 yaş üstü vatandaşlardan cemi destek

Türkiye’dahi ulaşımda çığır açması beklenen karar için 65 gözyaşı üstü vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi

ESKİŞEHİR – Bakir uygulamaya başlanacak olan ‘Türkiye Kurnaz’ uygulaması ile yaşlı vatandaşların Türkiye’nin 81 ilinde ulaşım hizmetinden refahlı faydalanması amaçlanırken, Eskişehir’da mevcut 65 gözyaşı üstü vatandaşlar birlikte uygulamanın ulaşım anlamında adeta bir kıvrılma niteliği taşıdığını söyledi.

65 gözyaşı üstü vatandaşların yüzlerini güldürecek ‘Türkiye Deneyli’ uygulaması çalışmalarında daha çok serencam aşamaya gelindi. Kullanılmamış uygulamayla alay malay bulundukları ilde ücretsiz ulaşımdan faydalanan 65 yaş üstü vatandaşlar, imdi bire bir kartı 81 ilde birlikte kullanabilecek. ‘Türkiye Bilgili’ ismi sunulan ortak kart ile nemli vatandaşlar, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yeni bir kurnaz mübayaa çilesinden de kurtulacak.

“Değişik ayrımsız şehre gittiğimizde belediye gişelerinin önünde bekliyoruz”

67 yaşındaki Fesleğen Çekin, kararın olumlu ve ongun olacağına inandığını dile getirdi. Ayrımlı şehre gittiğinde şehremaneti gişelerinin önünde aramak zorunda kaldığını söyleyen Çekin, “Bilet arıyoruz ve binemiyoruz. O üstelik olmazsa hususi taksilere çıvmak zorunda kalıyoruz. Aynı dakika geçmiş bu uygulamanın başlatılmasını bekliyoruz. Ego site dışına çokça fazla çıkıyorum. Site dışında torunuma bakmam gerekiyor. İstanbul’a gittiğim ant trenden indiğimde hususi taksilere biniyorum. Özel taksiler, trene bindiğim paradan henüz şişman tıpkısı mali mecburiyet oluşturuyor. Uygulama başlarsa haddinden fazla şen ederiz. Örneğin budan sonraları Pendik’te trenden indiğimde 2-3 otobüs bile olsa kolaylıkla evime ulaşabilirim” dedi.

“Kesinlikle çokça müspet olacağını düşünüyorum”

72 yaşındaki tekaüt vatandaş Ahmet Rasim, uygulamanın ziyadesiyle bol olacağını söyledi. Değişik şehirlere yolculuk yaptığında bir nice ayrımlı sıkıntıyla uğraştığını belirten Rasim, “Mesela İstanbul’üstelik bulunan akrabalarımızın birlikte gittiğimde o şehrin sistemini bilmediğim için bir nice yük yaşıyorum. Hakeza bir iri çıkarsa ve o şehirde eksiksiz vasıtalarda geçerli olacaksa ego onaylıyorum. Elbette ki kullanmadan fazla öz etmek türlü değil. Fakat kullanmamak üzere bir hastalık göremiyorum. Şu dakika toplu ulaşımı yaşım gereği ücretsiz kullanıyorum. Oldukça tıpkısı ücreti bile olsa kullanmakta yarar olacağını düşünüyorum. Seçme özdek karşılıksız olsun diyen bire bir herif dahi değilim. Banko haddinden fazla olumlu olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“İki kartımı kullanamıyorum gerçekte”

Eskişehir’da düğürcük satıcısı kendisine çalışan ve aceleci aynı şekilde “Türkiye Bilgili” sahibi olmayı beklediğini tamlayan Binnaz Erten, “Ego kendim Kütahyalıyım. Kütahya’üstelik bir kart çıkarttım. Peşi Sıra Eskişehir’e taşındım ve bir tane de buradan iri aldım. Kızım dahi İstanbul’birlikte evlendi ve orada yaşıyor. Onun yanına gitmek amacıyla tıpkı iri elan çıkardım. Böylecene iki kartımı kullanmıyorum esasen. Takkadak Eskişehir kartını gösterişli kendisine kullanıyorum. ‘Türkiye Bilgili’ uygulaması başlarsa haddinden fazla mutlu olacağız. Benzeri an ilk yürürlüğe girerse çokça sevinirim” diye niteleyerek konuştu.

“Sabahleyin otogara inersem ve kurnaz sahibi değilsem taksiye binmekten başka çarem kalmıyor”

Eskişehirli Mehmet Selvi ise, kararın Türkiye muvasala tarihi açısından çokça mehabetli olduğunu vurguladı. Servi, “Çok ongun benzeri öz olacak. Sair şehirlere gittiğimiz ahit ölçün karttan yolculuk yapacağız. Sonuçta o şehrin erişim kartına topluluk olamayabiliriz. Tün yarısı veya sabaha cebin o şehre varabiliriz. Seçme noktada bilet komutan noktası bulamıyoruz. Ego buraya gelirken bile 15 zaman öğle vakti molası zımnında kartıma mülk yükleyemedim. Sabahleyin otogara inersem ve anaç sahibi değilsem taksiye binmekten ayrıksı çarem kalmıyor. Göçüm bile bulamayabiliriz. Sonuçta bilmediğim tıpkısı şehirdeyim. Deminden ise iskontolu otobüsle gidebiliriz. Bu yüzden kuma ayrımsız iri kararı alınması çokça lojik” ifadesine yer verdi.

“Ulaştırma Bakanlığını tebrik kartı ediyorum”

70 yaşındaki Osman Bulat, farklı şehirlerde yolculuk yapmanın çileli aynı duruma dönüştüğünü söyledi. Kararın çokça durumunda olduğunu tamlayan Bulsat, “Benim İstanbul’bile kızım var. İstanbul amacıyla kartım var ve onu kabul etmek zorunda kalıyorum. Burada gereksiz tıpkı bilgili aldığımızda da 20 TL ecir yüklemek gerekiyor. Bundan Sonra daha bayındır olacak. Iblağ Bakanlığını tebrik kartı ediyorum” dedi.

Share: