Yol mağduru köpeklere müzikle sağaltım

– Momentum mağduru köpeklere müzikle tedavi

Sokak köpekleri ‘Ney’ dinletisiyle uysallaşıyor

MANİSA – İnsanlar üzere ruhun gıdası olan müzik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Eğitim Bilimi ve Iyileştirme Merkezi’nde ruh bilimsel yerine travması mevcut çıkmaz köpekleri için üstelik ayrımsız tedavi yöntemine dönüştürüldü. Şiddete maruz kalık köpekler, Türk Laf Müziği ve islam gizemciliği müziği ile terapi gören köpekler hem uysallaştırılıyor hem birlikte insanlarla olan ilişkileri güçlendiriliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Yetişek ve Rehabilitasyon Merkezi alışılmışın dışında bire bir tedavi yöntemiyle kalburüstü sonuçlar elde etti. Sokaklarda şiddete maruz kalmış, ruhsal travması kâin ve evet geçirdiği kazalarla uzuv kaybı yaşayan köpekler mutat müzik, Türk Musahabe Müziği ve tasavvuf müziği ile rehabilite ediliyor. İnsanlarla iletişimi kesilen, ırak duran ve sakatlanan hayvanlara hususi adına seçilen müzikler dinletiliyor. Mutat müzik, Türk Tekellüm Müziği ve tasavvuf müziğinden seçilen eserleri dinleyen köpekler bilirkişi eğitmenlerin dahi eğitimleriyle insanlarla henüz yakın bir bandaj kuruyor. Müzikli sağaltım sebebiyle uysallaşan ve insanlarla ilişkileri gelişen 30 civarında kapik sahiplendirildi.

“Müzikle otama etraflı yıllar etkin adına kullanılan bir otama yöntemi”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Yetişek ve Iyileştirme Merkezi Uzman Kapik Eğitmeni Serhan Karabey Doğru, köpekleri hem sosyal anlamda hem dahi teknik anlamda eğitimler verdiklerini belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Kapik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yerine aynı teknik alanda bire bir de içtimai alanda tevessül etmek için iki değişik alanda yetişek veriyoruz. Toplumsal alanda çıktı dışarda şiddete maruz kalık, insanlarla kötüleşen ve ya örgen kaybına maruz noksan köpeklerimizi merkezimize getirip burada bire bir mızıka aşamalardan sonraları tekrardan adam yararına onlarla yeniden dostluğunun pekişmesi üzere insanlarla olan bağının güçlendirilmesi amacıyla tedaviler uyguluyoruz. Bunların bile sunma önemlisi müzikle otama. Müzikle tedavi ince yıllar enerjik adına geçer ayrımsız tedavi yöntemi. Tığ da merkezimizde önce evvel Türk Musahabe Musikisi üzere rahatlatıcı müziklerle tekrardan hayvanları otama ve rehabilite ediyoruz” dedi.

Tedaviden yararlı dönüşler aldıklarını belirten Akilane, “Tedavinin çok faydalarını gördük. Deli Dolu kendisine de kullanıyoruz. Ruh Bilimsel yerine kötüleşmiş, aza kaybı olan ağır sıklet ameliyatlar nâkil köpeklerimizi tekrardan burada ehlileştirerek esas itaatlerini vererek bir nice projede kullandık. Burada eğitimlerini bütünleyen köpeklerimiz tekrardan insanlarla ülfet kurmaya devam ediyor. Anlaşılan bir saat verip köpeklerimizi sıkmıyoruz. Müzikle otama rehabilitenin tıpkısı parçası. Bunun yanında anne itaat ve insanlardan engel gelmeyeceğini anlayıncaya büyüklüğünde onlarla aralık geçirmesiyle tedaviye devam ediyoruz. Elan ilk otama verdiğimiz köpekler ya fiziki ya de psikoloji adına şiddete maruz eşkâl bile buraya gelen köpekler. Şu dakika eğitimde olan iki köpeğimiz var, Edi ile Büdü. Bunların organ kaybı vardı. Durumları kötüydü. Tedavilerini tamamladıktan sonra merkezimize kabulünü yaptık” diye konuştu.

“Elan mutlu ve rahat olmaları amacıyla icraat yapıyoruz”

Otama sonrası köpeklerin elan erinçli ve insanlarla olan ilişkileri etkili olduğunu söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Esenlik İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Manisa Büyükşehir Şehremini Cengiz Ergün öncülüğünde ‘yaşama istinkâf etmek’ çerçevesinde bizler çalışmaya devam ediyoruz. Daha ilk sokakta şiddete düçar, travması mevcut, uzuvlarını kaybetmiş ve evet psikolojik adına müteessir köpeklerimizi Köpek Eğitim Bilimi ve Rehabilitasyon Merkezimizde otama ediyoruz. Burada onlara hem müzikle otama yapıyoruz hem birlikte eğitmenlerimizle bu arada onlara toplumsallaştırma eğitimleri vererek topluma kazandırılması ve elan mutlu ve erinçli olmaları için çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde akıbet zamanlarda inatçı durumlar yaşandı. Bunları bizler dahi üzülerek izlem ettik. Manisa Büyükşehir Belediyesi namına bütün canlılara korku ve tabiiyet çerçevesinde onların birer fert olduğunu bilincindeyiz. Özveriyle onların tedavisi amacıyla çalışıyoruz. Sokaklarda henüz önceleri damarlı durumlarla karşılaşmış köpeklerimizi müzikle otama ederek sosyalleştiriyoruz. Böylelikle insanlara olan güvenlerini geliştiriyoruz. Vatandaşlarımız buraya gelerek bu canlarımızı sahiplenerek aileleriyle bahtiyar rahat zamanlar geçirebilirler benzeri zamanda bir canı bile sokaktan kurtarabilirler” ifadelerini kullandı.

Share: