Kahramanmaraş’ın yemek kültürü kitaplaştırıldı

Kahramanmaraş’ın kemirmek kültürü kitaplaştırıldı

KAHRAMANMARAŞ – Türkiye’nin sunma zengin mutfağına erbap olan şehirleri beyninde vadi alan Kahramanmaraş’ın gastronomisi ‘Ağız Tadı Damak Zevki Maraş Yemekleri’ adlı tezkere ile tanıtılacak.

Esaslı tarihi ile dikkat calip Kahramanmaraş, Türkiye’nin aşındırmak kültürü itibarıyla sunma varlıklı illeri beyninde saha alıyor. Devir boyunca farklı lezzetlerin ortaya çıktığı Kahramanmaraş’ın ensesi kalın aynı mutfak kültürü ‘Ağız Tadı Damak Zevki Maraş Yemekleri’ ünlü kitapta toplandı.

Gastronomi alanında haddinden fazla sayıda altın ismin katkılarıyla hazırlanan kitap, şehrin sadece yemeklerini değil kültürel izlerini bile geleceğe taşımayı hedeflerken, Türk mutfağına üstelik yardım sağlamayı amaçlıyor.

Ahilik Baylan marifetiyle kaleme alınan kitabın tanıtımı Maraş Aş Damı Müzesi’nde gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın mühim tıpkı noktada olduğunu rapor fail Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Kahramanmaraş’ın çokça varlıklı bire bir aşındırmak kültürü var. Elhak bu mekan birlikte bu yemek kültürünün ahir nesillere akıllıca bire bir şekilde vasıta altına alınıp aktarılmasını amaçlıyoruz. Aşındırmak konusunda dahi ilişkin kişilerle seçme antlaşma bağlanak halindeyiz. Biz temas devir Maraş’ın kemirmek kültürünü lanse etmek adına çalışmalar yapmaktayız. Kahramanmaraş’ın yemeklerinin açık çerçeveli tıpkı şekilde anahtar altına alındığı aynı yemek kitabının tanıtımını gerçekleştirdik. Bu aşındırmak kitabı şehrimizin aşındırmak kültürünü tanıtması açısından nazik yardım sunacak” dedi.

Kitabın yazarı Ahilik Nazlı ise, “Bu esasta tıpkı hayaldi ve cins oldu. Babam ile bu hayali gerçekleştirmek nasip oldu ve gelişigüzel başladığımız avantür 1 sene içerisinde son buldu. aralıksız emek verdik diyebilirim. Çokça değerli ve sunturlu aynı süreçti inşallah amacına ulaşır” diye konuştu.

Share: