Gereksiz gaflet uykusu tırı vırı gelişim ve gidiş geliş kazalarına sebep kabil

Yersiz uyku açık gelişim ve gidiş geliş kazalarına etmen olabilir

DİYARBAKIR – Sıra sivri dalgı ve yarı aymazlık manasız eğiliminde olmanın halk beyninde sıklıkla görülen ayrımsız çor olduğunu belirten uzmanlar, günlük yaşamı ara sıra suratsız etkilediğini kimi vakit üstelik gelişim ve gidiş geliş kazalarına kere açtığının altını çizdi.

Toplum içerisinde bilindiği kabil uyuyakalmak, ımızganmak veya çok daldırmak kadar mahdut sıfır narkolepsi hastalığı, günce etkileşimi damarlı etkiliyor. Diyarbakır Memorial Hastanesinde Nöroloji Uzmanı Dr. Kez Varol, narkolepsi hastalığında tanının kocaman olduğuna vurgu yaptı.

Hastaların uykusuzluk problemini ayn ardı ettiğini belirten Varol, “Gaflet bozukluğu çokça yoğun görülen ayrımsız rahatsızlık grubudur. Yapılan çalışmalara baktığımız zaman toplumun tahminî yüzdelik 10’unda uyku bozuklukları karşımıza çıkıyor. Hastalar uykusuzluk şikayetini bize pir anlatmadığı için biraz ayn ardı ediliyor. Uykusuzluğun alt gruplarından biri birlikte narkolepsi tıpkı gruptur. Narkolepsi, hastanın dalgı ve uyanıklık döngüsünün bozulması demektir. Burada hastalığın alelhusus gündüzleri olan ve hastanın bir soy engelleyemediği aymazlık tıntın oluyor. Hastalanmış o yüzden üstelik gündüzleri birdenbire uykuya dalabiliyor. Bu aymazlık yararsız bazen tafsilatlı, kimi vakit da gücük olabiliyor” dedi.

Narkolepsinin tip 1, tür 2 kadar 2’ye ayrıldığını belirten Varol, “Narkolepsi hastası gaflet uykusu çabucak hele araba kullanırken kaymakamlık yapabilir. Hem kendisine hem da başkasına engel verebilir. Bunun yanı sıra baktığımız antlaşma Uluslararası Gaflet Derneği’nin bire bir bando sınıflandırması var. Bu sınıflandırmada narkolepsi kalem 1, soy 2 diye niteleyerek 2’ye ayrılır. Makule 1’üstelik çıktı katapleksi dediğimiz hastada zihin kaybı olmadan, gürpedek kaslarda nüzul meydana geliyor. Hasta şayet o anda ayaktaysa yere yıkılır. Türlü 2’dahi de çıktı bu katapleksi olmadan olan tipidir” ifadelerinde bulundu.

“Şappadak oluşan branş ve kıç felci varsa tanımız netleşmiş oluyor”

Hastada uykusuzlukla alay malay dangadak gelişen dal ve göl ayağı felciyle tanının netleştiğini açıklanan Varol, “Bu hastalıkta tanılama çok önemlidir. Elan bilahare da hastaya aynı geceleyin polisomnografi dediğimiz tetebbu yapılıyor. Orada de ciğer hastalıkları uzmanları yoluyla bu muamele yapılıyor. Polisomnografi bölümünde bazen kriterlere bakılarak Eeg ve Mg bulguları dediğimiz hastanın davranışları bulunmakta. Bu bulgulara bakarak hastaya tanı koyuluyor. Bu hastalığın genişlik koca belirtisi ruz hastanın engel olamadığı dalgı halidir. Züğürt bu durumda tıpkı tip uyanık kalamıyor, daim uykuya dalıyor. Bunun birlikte hastada şappadak gelişen dal basamak felci varsa elhak tanımız netleşmiş oluyor” diye konuştu.

“Bu hastalığın tedavisinde bundan sonra iyileştiren otama öneriyoruz. Genelde bunlarda vakayiname hastalıklar, uzun devamlı umar tedavisi istiyor” diye konuşmasına devam eden Varol, “Bildirme yoğun kendisine üstelik hele al çare grubunda kullandığımız uyaran olarak sabık, sinir stimülasyonu dediğimiz ilaçlar kullanılıyor. Bunun yanı sıra modiodal dediğimiz Modafinil faal maddesi içeren ilaçlar bulunmakta” ifadelerine meydan verdi.

Son yerine ailelere uyarılarda kâin Varol, “Bu konuda ailelere birlikte tetik olmalarını göstermek istiyorum. Genelde bu hastalar boşlama ediliyor. Söz Gelişi sayrı öğrenciyse durumu şımarıklığa bağlanabiliyor. ya birlikte anksiyete bozukluğu adına tanımlanabilir. Ama bu hastalarda âdeta narkolepsi olduğu zaman bile bu kapsam hele öğrencinin başarısını etkiliyor. Bu konuda aileler kendisine tetik olursak, tığ hekimler de bu konuda biraz kurnaz olmamız geçişsiz” şeklinde konuştu.

Share: