Kayseri haberi: Felahiye ve Özvatan’a gaz üzere önceki girişim atılıyor

Kayseri Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç’ın dokunaklı gayretleri ve çalışmalarıyla kentin 16 ilçesi bir bir katıksız gaza kavuşuyor. Bu çerçevede Kayserigaz marifetiyle 14 Teşrinievvel Cuma Namazı günü 367 milyon TL’lik Felahiye ve Özvatan’a gaz çalışmalarının mebde töreni düzenlenecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin dahi hissedarı olan ve 2003 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Kayserigaz eşkâl karışma 12 ilçede 600 binden aşkın aboneye doğal gaz hizmeti sunarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın korkulu gayretleriyle başka 4 ilçeye da katıksız gazın gelmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor. Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinin doğal gaza kavuşması çerçevesinde geçtiğimiz yıl Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerinde doğal gaz enfrastrüktür çalışmaları başlatılmıştı. Proje dahilinde 14 Ilk Teşrin Cuma Namazı günü Felahiye ve Özvatan ilçeleri üzere doğal gaz enfrastrüktür çalışması mir töreni gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz sene Azerbaycan izzet şirketi iştiraki olan SOCAR Türkiye aracılığıyla projenin geçmiş etabı, Sarıoğlan ve Akkışla ilçelerinde başlamıştı.

Kardeş şehir Azerbaycan’ın Şuşa heyetinin dahi katılacağı programda, 145 milyon TL Felahiye’ye, 222 milyon TL Özvatan’a kalkmak için 367 milyon TL’lik doğal gaz çalışmalarında evvel adım atılacak. – KAYSERİ

Share: