Mengen Belediyesi’ne Ilişik Ahşap Atölyesine Baskın Düzenlendi.

Bolu’üstelik, Mengen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, CHP’li Mengen Şehremaneti’ne ait ahşap atölyesine, gizlice orman ürünleri bulunduğu yönünde ihbar aldıkları gerekçesiyle dominant düzenledi. Mengen Belediye Reisi Turhan Keder, baskına mevrut ekiplere, “Neye istinaden yapılıyor bunlar? Ki beni ihbar eden? Kimdir şikayetçi olan? Bu, Mengen Belediyesi’nin itibarını sarsmaktır. Varsa tıpkısı kaçakçılık, onun adresi Mengen Belediyesi değildir. Mengen Belediyesi, devletine tutkun bir belediyedir, yasalara ve kanunlara sınırlanmış bire bir belediyedir. Hangi amacıyla bunlar, ne üzere bu görüntü” diyerek reaksiyon gösterdi.

Mengen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Mengen Belediyesi’ne ait ahşap atölyesinde güzeşte pazartesi gecesi arama yaptı. Baskına polislerle birlikte gelen ekiplerin, ihbar üstüne atölyede çaktırmadan orman ürünü aradığı bildirildi.

Mengen Belediye Reisi Turhan Keder, hâkim sırasında atölyeye gelerek ekiplere gösterdi. Bulut, “Neye istinaden yapılıyor bunlar? Ki beni ihbar fail? Kimdir şikayetçi olan? Bu, Mengen Belediyesi’nin itibarını sarsmaktır. Varsa tıpkı kaçakçılık, onun adresi Mengen Belediyesi değildir… Belediyemizin itibarsızlaştırmasına yönelik bu kök, siyasi olduğu izlenimi veren oyunların oynanmasına izin vermeyeceğiz. Buna yönelik girişimlerden kimesne tıpkı akıbet alamayacaktır. Mengen Belediyesi, devletine sınırlı ayrımsız belediyedir, yasalara ve kanunlara kapalı aynı belediyedir. Hangi amacıyla bunlar, ne için bu kaynak” dedi.

Turhan Endişe, daha sonradan yaptığı mukayyet açıklamada ise şunları kaydetti:

“Mengen Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince, 112 ihbar hattına, kent merkezinde kâin belediyemize ilgili ahşap atölyesinde geriden geriye orman ürünleri bulundurulduğu yönünde tıpkı ihbar alındığı gerekçesi ile teftiş belirleme çalışması başlatılmıştır.

Orman idaresinin asılsız aynı ihbarı nazara alarak atölye çevresinde hukuksuz ve yasalı sıfır bu denetim faaliyetine 22.08.2022 Pazartesi günü saat 21: 00’den itibaren başladığı ve bu denetimin gecenin geç saatlerine kadar bitmeme ettiği, atölyeye ilişkin asayiş kameralarının incelenmesinden anlaşılmıştır.

Belediyemizin konudan bilge olması sonrasında, saat 23: 00 civarında Orman İlçe İşletme Müdürlüğü aranarak konu için müdürden hikmet alınmıştır. İşletme müdürü, ihbarı değerlendirdiklerini ve bu kapsamda atölye ve çevresinde denetleme ve tetkik çalışması yaptıklarını belirtmiştir. Yapılan görüşmede ilişkin müdüre, Mengen Şehremaneti Başkanlığı’nın bir amme kurumu olduğu, burada hakeza ayrımsız şeyin hukuken ve fiilen gibi olamayacağı, atölye uğrunda mevcut orman ürünlerinin tamamının faturalı ve orman işletmesinden realizasyon edilen orman ürünlerinin olduğu, bu yapılanın Mengen Uray Başkanlığı’nı karalamaya, itibarını sarsmaya, karalamaya yönelik karaca tıpkısı propaganda çalışması olduğu hususu anlatılmaya çalışılmıştır. Ancak Orman İdaresi, denetim ve inceleme faaliyetlerine devam etmek zorunda olduklarını beyan etmiştir.

“YAPILAN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA İHBARIN MENGEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KARALAMAYA YÖNELİK BİR İFTİRADAN İBARET OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR”

23.08.2022 Salı günü saat 14: 00 civarı, Mengen Orman İşletme Müdürü şahsımı arayarak ihbarın uydurma olduğunu, atölyede bulunan orman ürünlerinin Orman İdaresi’nden temin edilen faturalı ürünlerle ahenktar olduğunu, hukuka karşıt aynı ebat belirleme edilmediğini belirtmiş ve buna ilişkin tutanak düzenlendiğini bildirmiştir.

Yapılan icraat sonucunda, ihbarın Mengen Şehremaneti Başkanlığı’nı karalamaya müteveccih benzeri iftiradan ibaret olduğu anlaşılmıştır. Uray Başkanlığı’mız, karacı ihbarcının kimliğinin tespiti ve bühtan suçundan cezalandırılması istemiyle Mengen Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur.

“ORMAN İDARESİ’NİN BIRLIKTE MÜFTERİ İHBARCININ CEZALANDIRILMASI İÇİN YANLIŞLIK DUYURUSUNDA BULUNACAĞINI UMUT ETMEKTEYİZ”

Ayrıca gerçek dışı bu ihbar dolayısıyla Mengen Orman İşletme Müdürlüğü’nün işçisi, muhafaza memuru, şefi ve müdürü, 22.08.2022 ile 23.08.2022 tarihlerini bağlayan tamam gece boyunca Mengen caddelerinde ve işlik çevresinde teftiş ve gözetim faaliyetinde yatmak zorunda kalmıştır. Devletin görevlileri boşuna çalışır edilmiştir. Bu kapsamda Orman İdaresi’nin bile karacı ihbarcının cezalandırılması amacıyla suç duyurusunda bulunacağını düş etmekteyiz. Orman İdaresi’nin suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı hususu idaremizce izlem edilecektir.

Belediyemizin itibarsızlaştırmasına yönelik bu tür, politik olduğu izlenimi veren oyunların oynanmasına cevaz vermeyeceğiz. Buna müteveccih girişimlerden kimesne tıpkısı sonuç alamayacaktır.”

“BELEDİYENİN İTİBARINA YEGÂNE BİR KUZGUNI KATIYEN SÜRDÜRMEDİK VE SÜRDÜRMEYECEĞİZ”

Turhan Endişe, zaman şehremaneti önünde yaptığı basın açıklamasında de şunları söyledi:

“Bire Bir politik benzeri senaryo üretiyorlar. Haddinden Fazla şükür müfettişlerimiz yarım yamalak olmuyor. Geçenlerde yeniden gelecekler, aradılar. Seçme mevrut denetmen, eli yersiz dönüyor. Çünkü yasalara ilgi fail, mevzuata ilgi fail aynı belediyeyiz.

Burası, Mengen Belediyesi’nin ahşap atölyesi. Burada üretilenlerin bütünü okullarımıza, camilerimize, parklarımıza, bahçelerimize gidiyor. 25 bin metrekarelik parkın ürünleri bu atölyeden çıkıyor. Siz hangi fora etmek istiyorsunuz? Bibi anlamış değilim amma hasıl o ki aynı senaryo üretilmiş. Bu senaryo devir mücehhez, önceden hazırlanmış olanaklı… Bunu ilerleyen saatlerde ne yapacaklardı? Burada nahak yere bir suçlamayı atıp, ilerleyici saatlerde tıpkı şeyler etme niyetinde oldukları çok küşade ve açık. Buna dahi biz, Divan üyelerimiz ile çalışanlarımız ile müsaade edilmedi. Sabah saat 03: 30’a büyüklüğünde ahşap atölyesinden onlar ayrılmadılar, biz birlikte bekledik.

Birçok belediyede analog şeyler oluyor. Amma halkın seçtiği belediye başkanlarına, itibarına; belediyenin itibarına yegâne bire bir esmer katiyen sürdürmedik ve sürdürmeyeceğiz.”



Share: