Diyarbakır’daki KYK yurtları depremzedeleri konuk ediyor

“Asrın felaketi” namına nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra Diyarbakır’de Itimat ve Yurtlar Kurumuna (KYK) kapalı 3 sınırlı binasında, kentin ayrımlı noktalarından ve diğer illerden gelen depremzedelere tahaffuz imkanı sağlandı.

Merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin arkası sıra Diyarbakır’birlikte Belde, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çatı İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 491 şahsiyet 220 ekip hasar belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

Evleri itidalli yahut yavaş hasarlı olduğu belirleme edilen ara sıra depremzedeler kentte 9 noktada kurulan çadırkentlerde ya üstelik Toyluk ve Spor Bakanlığı Itimat ve Yurtlar Kurumu Umumi Müdürlüğüne bağlı “Halid Bin Velid”, “Selahattin Eyyubi” ve “Süleyman Bin Halid” öğrenci yurtlarında misafir ediliyor.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Adana kabil illerden gelen depremzedelere de ısıdam tıpkı tahaffuz olanağı verilen yurtlarda şu esas büyüklüğünde yaklaşık 4 bin 500 yaşama mihman edildi.

Sağlık hizmeti verilen, yunak akarsu ve çamaşır yıkama imkanı kâin, kemirmek ikramı yapılan yurtta 4 kişilik odalarda kalan depremzedeler sosyal hayat ve baziçe alanlarında dahi ahit nakil imkanı buluyor.

“5 yıldızlı otel gibi”

Adıyaman’dan gelerek ailesiyle yurtta küsurat Eren Yıldız, AA muhabirine, depreme uykuda yakalandıklarını, keder deprem hissettiklerini söyledi.

Kentte 3 devir çadırda kaldıktan sonraları Diyarbakır’a geldiklerini tabir eden Yıldız, “5-6 ocak adına buraya geldik. Odalarımız ayrı, 4 yabanlık. Yunak suyumuz var. 5 meydanda otel kabil. Tanrı devletimize arızalanma vermesin. Şu anda iyiyiz, çok şükür.” dedi.

Yıldız, depremde yakınlarını kaybettiklerini belirterek, depremin karşıt etkisinden bibi kurtulamadıklarını anlattı.

Eşi ve 3 kızıyla Adıyaman’ın tarz İmamağa Mahallesi’nden mevrut Rahime Nasip ise ayrımsız henüz hakeza tıpkısı afetin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kaldıkları yurdun konforlu olduğunu ve şen şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini tamlayan Baht, “Adıyaman’de çadıra gitmek zorunda kaldık. Tanrı’a şükürler olsun ki mehabet bize böyle aynı bindi verdi ve gelip buraya yerleştik. Isıdam suyumuz, yemeğimiz var. Çok şükür rahatımız yerinde. Rabb’im aynı daha böyle bir özdek göstermesin. Ailemiz ve yakınlarımızla inşallah yine bire bir araya geleceğiz.” diye niteleyerek konuştu.

“Burası bizim amacıyla haddinden fazla bol”

Eşi ve çocuğuyla Diyarbakır’ın suret Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesinden gelen Gülcan Ilıksu da alçak hasarlı olduğu üzere evlerine giremediklerini söyledi.

İlk günlerde çadırda kaldıklarını demincek ise KYK yurdunda barınma imkanı bulduklarını dile getiren Ilıksu, “Çadırda 2 çevrim kaldım oğlumun ateşi imdi. Tanrı razı olsun bizi yurda getirdiler. Burası ısıdam, yatakları gani. Isıdam suyu var, banyo yapabiliyoruz. Oğlum emniyetli şekilde baziçe oynuyor. Bura bizim amacıyla çokça ongun.” ifadesini kullandı.

Share: