Kayseri evcil haberi | Büyükşehir’in cömert şehri Şuşa heyeti Kayseri’de

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri sayesinde Kayseri ile kardeş kent olan Azerbaycan’ın Şuşa şehri heyeti, Kayseri’ye geldi. Azerbaycan Cumhuriyeti Şuşa Valisi Maftun Abbasov’un başkanlığındaki heyeti, Kayseri havalimanında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Umumi Sekreteri Hüseyin Beyhan ve Genel Yazman Yardımcısı Serdar Öztürk ile ofis başkanları çiçeklerle karşıladı.

Kayseri ile Şuşa şehri beyninde, kültürel, içtimai, kazançlı ve ticari alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi için geçtiğimiz sene içerisinde Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ahi site olması görüş birliği ile karara bağlanan sürecin böylelikle adımlar atılmaya başladı.

Bu çerçevede Şuşa Valisi Maftun Abbasov, yardımcıları Laman Ayyubova ve Ismayil Ayyubov’un aralarında kayran aldığı Şuşa heyetinden Kayseri’ye planlı ziyarette, turistik Kayseri gezisi, Büyükşehir Belediyesi ziyareti ve protokol imza töreni, kitap fuarı ziyareti ve farklı temasların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

KARDEŞ ŞEHİR BAŞLAMAK İÇİN İMZALAR ATILACAK

Ziyarette, Büyükşehir Belediye Meclisi oylaması ile ahi site olması kararlaştırılan Azerbaycan’ın Şuşa şehri ile Kayseri arasındaki kardeşliğin ara kazanması üzere imzalar atılacak. Heyet Başkanı Abbasov’un Büyükşehir Belediye Reisi Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamda ziyaretinin bile olacağı temaslar, tören düzeni imza töreni ile serencam bulacak. Protokolde ahi iki site beyninde çapraz yerine kültürel, toplumsal, ekonomik ve ticari alanlarda teşrikimesai yapılması planlanıyor.

ŞUŞA HEYETİNE MAHMUL YOĞUN İKİ GÜNLÜK KAYSERİ PROGRAMI

Kayseri gezisi çerçevede önce ahit Selçuklu Müzesi, Kurşunlu Camii, Kayseri Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Site Kütüphanesi, Milli Savaş Müzesi, Seyyid Burhaneddin Türbesi, Efdal İrtifa Dinlenme Kampı Merkezi ve Erciyes gezisi yapılması planlanırken, Talas gezisi çerçevesinde ise Ulvi Saip Rabıtalı Caddesi, Talas Hanek Galerisi, Mehabetli Saip Ağırbaşlı Cami, Zeki Ata Cami, Kumarhane Ata Konağı, Harman Meydanı, Talas Panaromik Azimet, Hocalı Parkı, Azerbaycan Muadele Parkı ziyaretlerinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Şuşa heyetinin Kayseri ziyaretinde ikinci çevrim ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi rahat ziyareti ile tören düzeni imza törenine katılması, sonrasında ise bu sene 5’incisi planlı tezkere fuarı açılış programı ziyareti öngörülüyor. – KAYSERİ

Share: