Milli Yetişek Bakanı Mahmut Özer’den “havari üs” açıklaması Açıklaması

Milli Terbiye Bakanı Mahmut Özer, “Bu sene ilk kez yardımcı kaynakları göndermeye başladık. 2022-2023 Eğitim Talim Yılı’nın başlamış olduğu 12 Eylül tarihinde birlik çocuklarımızın masalarında elden ders kitapları değil, ayrımsız zamanda koruyucu kaynaklar birlikte amade olacak.” dedi.

Nazır Özer, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret etti.

Valilikte basına sadık gerçekleştirilen yorum toplantısının arkası sıra gazetecilere açıklamalarda kâin Özer, son 1 yılda 61 ili görüşme ettiklerini belirtti. İl ziyaretlerinde yetkililerle yorum toplantısı gerçekleştirdiklerini aktaran Özer, “Toplantılarımızda hem eğitimin gelmiş olduğu noktayı değerlendirme hem de eğitimin kalitesini artırmayla ilişkin o ilin ihtiyacı olan yatırımları yorum imkanı buluyoruz. Arkadaşlarımızla sahada verimli aynı sene geçirdik.” diye konuştu.

Nevşehir’in yetişek üstüne ferah benzeri yerde olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

“Milli Yetişek Bakanlığı kendisine Nevşehir’e 2022 yılında 82 milyonluk bütçe ayırmıştık. Bugünkü değerlendirmemizde bulunan durumu çokça elan düzeltmek amacıyla 178 milyonluk arttırma envestisman ile Nevşehir’in 2022 yatırım bütçesini 260 milyona çıkarma kararı aldık. Mevcut yatırımın 3 katından elan aşkın ayrımsız artım sağlayarak çok henüz gani noktaya getirmiş oluyoruz. Nevşehir’da görmüş olduğum manzara çokça güzeldi. Okul öncesinden liseye büyüklüğünde şümullü ve nitelikli eğitime erbap tıpkı ilimiz.”

Bakan Özer, ekol öncesinde okullaşma oranlarını arttırmak amacıyla ağır sıklet çaba harcadıklarını ve OECD ortalamasına yayılmak istediklerini söyledi.

Yardımcı hakikat açıklaması

Yurt genelinde eğitim bilimi yatırımlarının cevvaliyet kesmeden süreceğinin altını çizen Özer, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamış olduğu kabilinden 3 bin yıpranmamış ana okulunu ve 40 bin yeni anasınıfını yetişek sistemine dolamak üzere yola çıktık ve proje Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde bitmeme ediyor. Şu asıl kadar 1110 özgür anaokulu bilcümle Türkiye’birlikte hizmete sokuldu. Basit 10 kamer üzere gelişmemiş sürede böylesine kapsamlı yetişek yatırımı nazik bire bir şans ve bütün Türkiye’da bu proses muvaffakiyetli şekilde bitmeme ediyor. Nevşehir’birlikte de gelinen oranın çokça gür olduğunu gördüm. Burada 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 98’lerde. Adi bire bir yıl kadar güdük sürede haddinden fazla güç artışa öğün açmış. İlave 3 anaokulu talebi oldu, ikisi anaokulu tıpkı üstelik özel eğitim bilimi. Tekrar suret ve ilçelerde 2 ilkokul, bir birlikte ortaokul arttırma yatırım programına aldık.”

Nazır Özer, bakir eğitim bilimi ve tedrisat yılında ücretsiz tezkere dağıtımının devam edeceğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Okullarımıza, illerimize ders kitaplarını gönderdik, onlar dağıtılıyor. Bu yıl ilk defa koruyucu kaynakları göndermeye başladık. 2022-2023 Terbiye Talim Yılı’nın başlamış olduğu 12 Eylül tarihinde kamu çocuklarımızın masalarında takkadak öğüt kitapları değil, tıpkısı zamanda havari kaynaklar birlikte amade olacak. Zımnında Milli Yetişek Bakanlığı adına bütün imkanlarımızı seferber ederek okullarımızın ihtiyacını istikbal ve gelişigüzel ilimizdeki yavrularımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmeleri amacıyla ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili herhangi bir çeşit destek vermeye devam ediyoruz.”



Share: