71 yaşındaki ata, 22 yaşındaki oğluyla benzeri üniversitede tıpkısı bölümü kazandı

71 yaşındaki baba, 22 yaşındaki oğluyla bir üniversitede benzeri bölümü kazandı

BAYBURT – Bayburt’ta hayatiyetli ata ve oğlu darülfünun imtihan sonuçlarının açıklanmasıyla gelişigüzel tıpkısı bölümleri kazandılar.

Bir üniversitede eğitim bilimi görecek olan babayla oğlu İnsan ve Topluluk Bilimleri Fakültesi Ruz Bölümü’nde gelişigüzel okumanın heyecanı içerisinde olduklarını bildirdiler. Detaylı yıllardır gazetecilikle ilgilenen, araştırmacı yazar namına bilinen ve Bayburt tarihi üzerine araştırmaları ile maruf 71 yaşındaki Veysel Masraf, 4 çocuğunun sunma küçüğü olan Mürsel Yusuf Harcama ile birlikte hayalini kurduğu Güneş Bölümü’nde 4 sene süresince bire bir sıraları paylaşacak.

Babasıyla birlikte okuyacaklarını öğrendiği anlarda mutluluktan havalara uçtuğunu söyleyen 22 yaşındaki Mürsel Yusuf Harcama, derslerin başlamasını heyecanla beklediğini kaydetti.

Baba okula zaman, oğlu tün gidecek

Bir üniversiteyi, bire bir fakülteyi hatta aynı bölümü oğluyla kazandığını söyleyen Veysel Harcama, kendisinin gün programına, oğlunun üstelik akşam (ikinci öğretim) programına yerleştiğini belirtti. Aralarındaki bir tane farkın kendisinin sıra, oğlunun şeb okula gitmesi olduğunu anlatım eden Veysel Masraf, “Bu sene Allah şans etti, Gün Bölümü’nü oğlumla birlikte kazandık. O ikinci öğretimi yani akşam programını kazandı, ben güneş öğrenimini kazandım” dedi.

“İnsan amacıyla arz mefret molekül ihata etmek”

Okumayı sevdiğini ve hayatı süresince sayısızca tezkere okuduğunu vurgulayan Veysel Masraf, “Fehmetmek çok güzelce bire bir molekül. Dindar namına dahi inandığımız aynı özdek var ki o da şu, Allah ayetleri önceki namına indirdiğinde ‘İkra’ diye buyurmuştur, oku demiştir. Bizler de oku emriyle şereflendirilmiş dinin mensuplarıyız. Okumanın değerini buradan intikal etmek haddinden fazla yumruk olmasa lüzumlu, buradan okumanın değerini berrak görebiliyoruz. Ferdî namına okumayı seven birisiyim, binlerce betik okudum şu ana büyüklüğünde. Bayburt’ta zannediyorum kim benden fazla tezkere okuyan yoktur, rakip tanımıyorum” şeklinde konuştu.

6 tercih içinden önce tercihi olan Devir Bölümü’ne yerleşti

Üniversite tercihi yaptığı dönemde alelhusus Çağ ve Gökçe Yazın bölümlerini istediğini vurgulayan Veysel Harcama, geçmiş tercihinin gelmesinden belde mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Bu sene üstelik Allah nasip etti, sınava girdim 6 bölüm yeğleme ettim. Hele ağırlıklı yerine güneş ve literatür üzerine sıralamada vadi verdim, sonrasında 1’nci tercihim olan Ruz Bölümü’nü kazandım, nasibimizde o varmış” diye konuştu.

“Oğlumla birbirimizden bilistifade okulu bitireceğiz”

Okul hayatları süresince ağababa oğul birbirlerine yararlı olacaklarını kaydeden Veysel Masraf, “Ego anca zannediyorum ki gelişigüzel birbirimizden yararlanacağız. Benim ondan yararlanacağım konular var zira daha delikanlı yaşta. Onun benden yararlanacağı alanlar var hele vesaik anlamında. İyi peki diye düşünüyorum, birlikte iyicene okulumuzu okuyup, 4 yılı en eli nimetli şekilde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Babamla bir sıraları paylaşacağım üzere hem mutlu, hem alımlı, hem de şanslıyım”

Tıpkısı sıraları babasıyla gelişigüzel paylaşmanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduğunu vurgulayan Mürsel Yusuf Gider, “Babamın da az ilk dediği kabilinden, alay malay üniversiteyi kazandık. İkimizde önce tercihimizde Sıra Bölümü’nü yazdık. Ben ikinci öğretimi seçtim, babam birinci öğretimi yazdı. Mutluyum, artık gururluyum. Zira babamla alay malay ayrımsız üniversiteyi öncelikle tıpkı sınıfı paylaşıyoruz. Sabahçı ve akşamcı olduğumuz üzere belki birlikte olamayacağız ama kuma derslerde ya birlikte bambaşka şekilde gerçeklenmiş benzeri araya geleceğiz. Benim burada şansım ne oldu derseniz eğer babam tarihçi, gündüz üzerine yardımı verecek yaşama kendisi. O konuda bile siftinlik kendimi bahtlı buluyorum” sözlerini kullandı.



Share: